Veel belangstelling verwacht voor grasbaan Eenrum

192

De grasbaan Eenrum moet dit seizoen de Groningse eer hoog houden. Nadat Aduard dit seizoen voor het eerst geen races organiseert, Emmeloord recentelijk vanwege het slechte weer moest worden afgelast, is het tot dusver weinig genieten voor de grasbaan fanatici in Nederland. 

Woensdag 16 augustus komt daar verandering in. De Eenrumse drafvereniging heeft alles uit de kast gehaald om een voortreffelijke meeting voor te schotelen aan het publiek dat, vanwege de prettige weersverwachtingen, massaal aanwezig zal zijn. Een compliment voor de organisatie die al zo lang op eigen kracht de edele viervoeters naar Groningen lokt.

Er staan maar liefst 9 draverijen op het programma waarvan er twee bijzonder in het oog springen. De Draviet Stable Sprintrace over 700 meter zal in ieder geval een waanzinnig spektakel gaan brengen zo weten de kenners op voorhand. De kortebaan kanonnen verruilen voor deze race eenmaal de Hollandse straten voor het vers gemaaide gras van Eenrum. Bankrobber uit de stal van Appie Bosscha kruist onder andere de degens met The Natural, het paard van ‘Stal de Groningers’,  waarachter kortebaan specialist Rick Wester zal plaatsnemen.

vol deelnemersveld in hoofdnummer

Dat spektakel mag door het publiek ook worden verwacht in de Flevofarm Prijs. In deze 8e koers van de dag strijden 10 deelnemers om totaal 2750 euro prijzengeld. Een mooi affiche dat een paar minuten over 7 in de avond ‘vanuit de banden’ zal worden gestart. Ghislaine heeft het beste record met 12.2 over 1.000 meter maar lijkt de vorm nog niet te hebben. De merrie van Niels Jongejans werd eerder op Emmeloord uitgeschakeld en maakte op Joure een galoppade. Birbo Capar daarentegen loopt zijn races foutloos, maar de ruin van De Gele Kanaries heeft de winnaarsring nog niet gezien dit jaar. Wel werd hij op het Emmeloordse gras knap tweede achter stalgenoot Declic du Gade die zich dit seizoen behoorlijk laat zien. John Dekker gaat ze van de overwinning proberen te houden door hen met de Zweedse Tupac Face te bevechten. De pikzwarte ruin kan voor de wedders in deze koers zomaar eens een echte darkhorse zijn voor de overwinning.

De eerste koers start al om 16.00 uur. Dan nemen de maidens het tegen elkaar op in de door ZEturf gesponsorde race over 2.000 meter.