Wedomzet Regiobanen overtreft alle verwachtingen

435
Almere – Het regio banen circuit mag nu al voorzichtig een succes worden genoemd. Na 8 meetings kan er een tussenbalans worden opgemaakt. De inschrijvingen overtreffen alle verwachtingen, er moeten extra races worden uitgeschreven en zelfs dan worden noodgedwongen paarden uitgeloot. De publieke belangstelling is onverminderd groot en ook de (lokale) media brengen de sport volop in beeld.
De grasbanen profiteren ook van deze ontwikkeling zo blijkt uit de cijfers. De tot nu verreden meetings op het gras zijn, ook in het kader van de wedomzet, succesvol geweest.
Alle vier de grasbaan meetings hebben nieuwe omzet records gehaald. Nooit in de historie lag de omzet per koers zo hoog als dit jaar. Hilversum behaalde een wedomzet van ruim € 7.500 per koers en daarmee werd het record van 2019 verbroken toen de teller op € 6.600 stokte.

Ook de omzet van Aduard was met bijna € 5.000 per koers historisch hoog. We moeten terug naar 2011 om überhaupt een omzet van boven de € 4.000 tegen te komen. Destijds werd een omzet gehaald van € 4.150. In de jaren daarna schommelde de omzet rond de € 3.500 en nu werd en dit jaar werd de vijfduizend gehaald. Een groot succes.

Emmeloord scoorde een nieuw record met een kleine € 5.700 en de laatste keer dat er meer dan € 5.000 per koers werd omgezet was in 2011, ruim 10 jaar geleden dus. In de afgelopen 10 jaar kwam de omzet meestal zo rond de vierduizend euro uit.

En voor het eerst sinds mensenheugenis kwam de juli meeting in Joure uit boven de € 10.000 per koers. Met maar liefst € 10.800 per koers werd de magische grens van tien mille ruim overschreden. Er werden afgelopen vrijdag ‘slechts’ 9 draverijen georganiseerd waardoor er stiekem nog iets meer in had gezeten voor de totaalomzet. 

De omzetten vanuit Frankrijk zijn niet meegerekend. Afgaande op de cijfers van dit jaar wordt er in Frankrijk ook nog eens rond de € 1.500 per koers ingezet. En ook daar zit nog muziek in wanneer er op momenten een nog betere afstemming kan plaatsvinden. Daarover gaan partijen nog met elkaar in gesprek.