Drafbolwerk Eenrum verwelkomt 77 paarden aan de start

169

Eenrum – De voorspellingen zijn gunstig. Het extreem hete weer van afgelopen week lijkt plaats te maken voor aangenaam zomerweer. Die verandering had niet beter kunnen worden getimed. Voor draforganisatie Eenrum staan dan ook alle seinen op groen om weer een prachtig drafsport evenement aan het publiek aan te bieden. 

Dat ook het nationale traienrsgilde de verwoede inspanningen van de Eenrumse vrijwilligers op waarde weet te schatten moge duidelijk zijn: zij schreven maar liefst 77 paarden in die, verdeeld over 9 races, allemaal vol voor de winst zullen gaan. De eerste race start om 16.00 uur en het zal ongetwijfeld spannend worden. In Eenrum wordt immers ‘rechtsom’ gekoerst, in plaats van het reguliere ‘linksom’, en dat is niet voor alle starters een welkome verandering.

Voor de drafsport in Nederland is het een geweldig succes dat er ook in Eenrum weer wordt gekoerst. Daar hebben de meesten veel te lang op moeten wachten. Eenrum kent een prachtige geschiedenis van draverijen en getuige het aantal sponsoren (ruim 90 bedrijven) die de draverijen blijvend steunen zal er ook volgend jaar weer een meeting worden georganiseerd.

Het publiek zal volgens verwachting weer in grote getale het evenement gaan bezoeken en zij kunnen hun kennis over de paarden, trainers en rijders te gelde maken met het onlangs geïntroduceerde wedspel Victory 5. Een initiatief van de SNDR, ZEturf en het Regio Banen Circuit. In Emmeloord mocht het spel al een voorzichtig succes worden genoemd waarbij de winnaars bijna € 5.000 mochten verdelen.