John Dekker fier aan kop in regiobanen klassement

294

Joure – Beroepsrijder John Dekker deed afgelopen vrijdag uitstekende zaken in Joure. Hij won maar liefst twee van de negen draverijen en liep daarmee verder uit op zijn naaste concurrent Tom Kooijman die overigens, tot verrassing van het grote publiek, met een ‘Russische’ outsider op het Jouster gras zegevierde.

Dat rijder John Dekker uit Noord-Holland aan kop gaat in het klassement mag op z’n minst verrassend worden genoemd. Hij treedt vaak op als gastrijder voor eigenaren en trainers. Dat levert meestal geen ‘favorietenrol’ op bij de wedders. Ook heeft hij geen ‘eigen’ paarden te rijden want Dekker is geen full-time professional. Naast zijn activiteiten in de drafsport heeft hij een vaste en volledige baan bij HVC, het afvalbedrijf in Alkmaar.

De meest in het oog springende overwinningen boekte Dekker met First Sycamore. Een 7-jarige Franse ruin die wordt getraind door Theo de Mol. First Sycamore won voor het eerst in zijn carrière enkele weken geleden op het gras van Hilversum en verdubbelde dat door ijzersterk op de benen te blijven op het gras van Joure. Beide keren zat John Dekker achter het stuur.

Voor alle overige tussenstanden in het regiobanen circuit klik hier