Hilversum: John Dekker verrast en Niels van der Tol heeft stalen zenuwen

386

Hilversum – “Het wordt moeilijk vandaag voor mij,” zei John Dekker vanochtend voordat hij voor het eerst het Hilversumse gras betrad. Onderschatte de nuchtere Noord-Hollander de kwaliteiten van zijn paard, of was het eigenaar Theo de Mol die de afgelopen weken zijn paard op perfecte wijze wist te prepareren?

20 tegen 1 maar wél winnen

Hoe het ook zij, Dekker won. Dat deed in de eerste race met First Sycamore, de 7-jarige draver van eigenaar-trainer Theo de Mol. Vanwege het deelnemersveld en het vorige optreden van First Sycamore op 8 mei in de Alkmaar Zeturf Arena (uitgeschakeld), kreeg de wedder voor iedere ingezette euro op First Sycamore er ruim twintig voor terug. Een geweldige verrassing waar ook het publiek, dat in grote getale aanwezig was op de Meent, zichtbaar van genoot.

Maar ook Niels van der Tol liet van zich horen in Hilversum. Met Lion’s Wish uit de training van Bas Crebas had van der Tol in de derde race op papier een goede kans. Dat maakte hij ook waar maar daar had hij wel stalen zenuwen voor nodig aan het einde van de race. Hij bleef in de race over 1900 meter om de Heineken Prijs concurrent Joan Collins slechts met een neusje voor.

Verrassende winnaar(s)

Dat draven op het gras voor prachtige verrassingen kan zorgen bewees ook amateur rijder Maarten de Nooij. Hij was met zijn Hot Shot Rob uiteindelijk de snelste en finishte vóór El Salsa in een kilometertijd van 1.27,3.

‘The Good old’ wint van Calamintha

In het stayersnummer over 3100 meter ontwikkelde zich een mooie strijd tussen Rob de Vlieger met Calamintha, Hollywood Star met Jeffrey Mieras en de al 11-jarige Echo Oldeson die met Micha Brouwer op de sulky het gevecht aanging. The ‘Good old’ was uiteindelijk de snelste en dat leverde een mooie overwinning op. Voor Micha Brouwer, die opnieuw vormbehoud toonde, wordt het met deze zege op zak heerlijk afreizen naar Zweden, waar hij zaterdag de Nederlandse eer verdedigt met toptalent Luuk Schermer.

Monté race prooi voor Wiedijk

De Monté race, die ook in Hilversum weer goed bezet was met 8 deelnemers, werd een prooi voor Susan Wiedijk. Zij boekte met Johnny B Goode haar 104e zege uit haar mooie carrière. Joëlle Kleijweg werd met Gently Boko netjes tweede, Duke of Careless, waar het publiek veel van had verwacht werd helaas uitgeschakeld.