Drafbaan Emmeloord beleeft fantastische zomeravond meeting

328

Emmeloord – De eerste meeting van Emmeloord stond woensdag op het programma. Onder fantastische weersomstandigheden werden er 10 races verreden waarin 100 paarden aan de start verschenen. Op sportief vlak een grandioos succes. 

Het succes beperkte zich niet tot het aantal paarden. Ook het publiek wist massaal het heilige gras van Emmeloord weer te vinden. Meer dan duizend toeschouwers waren getuige van onder andere een ijzersterk optreden van ‘local Hero’ Danny Brouwer. De 24-jarige professional begon een paar maanden geleden heel gedurfd zijn eigen bedrijf. In Oudeschoot, onder de rook van Heerenveen, op de plek waar ooit record kampioen Tjitse Smeding zijn paarden trainde, timmert Danny Brouwer behoorlijk aan de weg.

Hattrick

Dat een beginnend trainer ook zijn successen moet boeken om zichzelf te profileren mag geen verrassing heten. Ook Brouwer, die praktisch opgroeide tussen de paarden, is zich daar goed van bewust. Reden te meer om ook in Emmeloord messcherp aan de start te verschijnen. En dat lukte. Het grote publiek zag Brouwer al winnen in de tweede koers met I Dream With You. In de zesde race nam Danny revanche op zijn jongere broer Micha. Afgelopen zaterdag had die hem nog verslagen in de prestigieuze Super Trot Cup in Wolvega. In Emmeloord haalde Danny Brouwer uit door zijn broer in een rechtstreeks duel naar de tweede plaats te verwijzen. Heel knap omdat het lang had geleken dat Micha zijn paard soeverein naar de overwinning zou sturen. In de zevende race voltooide Brouwer zijn hattrick door met ‘good old’ Echo Oldeson de afstandskoers over 3100 meter te winnen.

Aalbers en Dekker tonen vorm

Het duo Dekker/Aalbers deed vandaag ook uitstekende zaken. Zij waren samen misschien stiekem wel de grootste winnaar(s) van de dag. Met hun paarden liepen zij maar liefst zes keer naar het podium. De overwinningen met Juliette (Aalbers) en Hira de Lahaye (Dekker) waren uit het boekje, maar vooral de overwinning van Hira de Lahaye was een flinke opsteker: zij won voor het eerst.

Monté leeft

Dit seizoen hebben de regio banen extra aandacht besteed aan monté. Deze bereden discipline mag op erg veel belangstelling rekenen van de deelneemsters. Er wordt volop op ingeschreven en dat was op Emmeloord niet anders. Er startten 9 paarden in de race over 2.080 meter. De Noord-Hollandse Susan Wiedijk werd met Johnny B Goode de ietwat gelukkige winnares. Faday Scott leek namelijk een zekere winnaar, maar die sprong er vlak voor de finish uit. Grote favoriet Garry, die met de Duitse topjockey Ronja Walter naar Emmeloord was gekomen om te winnen, kon niet imponeren en werd slechts vijfde.