Twijfels over Goofy Greenwood en Hail Mary ongegrond aldus Langeweg en Bergh

1136

Goofy

Het was even schrikken toen Goofy Greenwood in zijn kwalificatieproef op Duindigt werd achterhaald door Indy Lady. Toen vervolgens de getoonde tijd van net onder de 1.20 werd omgeroepen zocht TROTR toch maar even contact met trainer Hugo Langeweg Junior. Hij meldde het volgende.

“Niks aan de hand! De baan was net een rivier en zo zie je maar dat oudere paarden echt koersende weg beter moeten worden. Hij moet hier van zijn opgeknapt, maar we bekijken alles van dag tot dag.”

Hail Mary

Hail Mary was de 1,10 favoriet in de Lyon Grand Prix op de baan van Aby. Hij moest aan kop flink wakker gehouden worden door Robert Bergh en werd op het einde door Rotate met Bjorn Goop voorbijgelopen via de open stretch. Bergh werd gelijk na de race gevraagd naar de oorzaak, maar tot ieders verrassing was hij gewoon zeer tevreden met de prestatie van zijn paard.

“Laat ik beginnen met sorry te zeggen tegen de wedders. Ik heb ze in de kou laten staan, maar hij is gewoon nog niet op 100%. Hij is zowel te zwaar qua gewicht als in zijn balans. Hij was erg lui onderweg en ik werd uit mijn rug geklopt door een goed paard met veel speed. Ik mik op een aantal hele grote races dit jaar en denk helemaal op de goede weg te zitten.”