Hagoort triomfeert in Zweden

768

Solvalla – De kop is er weer af voor Paul Hagoort in Zweden. Hij bereidde in de afgelopen weken een aantal paarden voor op de lucratieve races in Zweden. De succestrainer uit Oldetrijne vaardige Robin Bakker af om vandaag te oogsten op Solvalla.

In de Prix de Strassbourg kwam Bakker aan de start met de 5-jarige Cash Winner. De zoon van Ready Cash had al een mooie voorbereidende race in de benen gekregen op 25 maart jl. Toen was de baan op Wolvega zijn domein en was hij al zijn tegenstanders de baas over 2100 meter. Op de baan van Solvalla moest hij vandaag alleen zijn meerdere erkennen in Winterburn die werd gestuurd door Mattias Djuse. Evengoed kon Hagoort met een eervolle tweede plaats € 4.000 bijschrijven.

In de 9e race lukte het Robin Bakker wel om de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Hij stuurde de 6-jarige Noxx Vrijthout van eigenaar Bijkerk als eerste over de finish in race over de kenmerkende Zweede afstand van 2140 meter. Hij versloeg favoriet Bjorn Goop die met Brilliantsky het podium niet haalde. Daarmee werd de midweekse reis van Hagoort en de zijnen succesvol besloten. Met € 10.000 prijzengeld en de paarden in uitstekende vorm weten ze in Zweden dat de Nederlanders alleen komen om mee te doen om de podiumplaatsen.