Drie pareltjes voor de World Pool op Champions Day

125

Champions Day

Ascot Racecourse vormt het toneel voor de apotheose van het Engelse vlakkebaan seizoen. Dit is een beetje verwarrend, want in de komende weken wordt er nog wel degelijk op gras gekoerst. De kampioenschappen voor jockeys en trainers worden echter deze zaterdag beslist. Bij de trainers is het nog spannend, want John Gosden heeft een voorsprong van drie ton in prijzengeld. Aidan O’Brien zet de achtervolging in met een aantal favorieten en dat gat kan tijdens Champions day in één koers gedicht zijn. Bij de jockeys is William Buick al enige tijd veilig en zal voor de tweede maal op rij worden gehuldigd als kampioen bij de jockeys.

Na de hevige regenval van de afgelopen dagen heeft Ascot besloten de koersen langer dan 1600 meter te verrijden over de binnenbaan. Dat parcours wordt in de winter gebruikt voor hordenkoersen en heeft de regen van storm Babet veel beter verwerkt dan de vlakkebaan.

In zes koersen gaat het om een totale prijzenpot van £4,3 miljoen en het spel heeft een kapitale ondersteuning van de World Pool, waar vorig jaar een kleine £27,9 miljoen door de kassa’s wereldwijd ging. Met ZEturf en de voorspellingen van hun experts zit men eerste rang en Nelson Longshot geeft u hieronder een aantal waardevolle speltips mee.

Champions Day wordt vooraf altijd beheerst door stevig ondersteunde favorieten, maar de geschiedenis leert dat het vaak outsiders zijn die toeslaan vanwege het lange seizoen en de soepele ondergrond. Wees daarom niet bang om paarden die hoog aan de cote staan winnend plaats te spelen!

De eerste parel komt aan de start in koers twee, de sprint over 1200 meter en de veel soepelere rechte baan. De startboxen staan aan de verre reling en daarom zijn de lage startbox nummers in het voordeel. Believing (12) staat ideaal in vier en krijgt voor het eerst bontjes op. Zijn cote van 22/1 bij de bookies is voor mij dan ook onbegrijpelijk na zijn derde plaats in een Groep 1 over te stevige bodem.

In koers drie is Franse gast Rue Boissonade (11) een paar centen waard. Vast achter een muur van paarden de laatste keer had hij te veel pech en daarom was de vierde plaats bijzonder goed. In Engeland is hij van 25/1 naar 12/1 gespeeld en dat is volkomen terecht. De kans is groot dat hij bij de totalisator (World Pool) nog veel hoger staat.

Koers vijf is het hoofdnummer van de dag en men kan niet om de winkansen van Bay Bridge (1) heen die hier zijn titel hoopt te kunnen prolongeren. Duidelijk ongemakkelijk met het te lage tempo in de Arc de Triomphe had hij niet genoeg lucht toen het spel op de wagen ging. Dit kortere parcours past hem veel beter en aan een cote rond de 6/1 is hij een prachtige weddenschap.

Succes!