Opmerkelijke comeback

639

Henrietta Knight

In 2012 zette national hunt trainster Henrietta Knight op 65-jarige leeftijd een punt achter haar geweldige carrière. Haar meest memorabele successen als trainster werden gerealiseerd door het paard Best Mate, die drie jaar achter elkaar de Cheltenham Gold Cup wist te winnen.

WANTAGE, ENGLAND – OCTOBER 12: Owner Jim Lewis and Best Mate with trainer Henrietta Knight (Photo by Julian Herbert)

Op haar basis in West Lockinge hoopt ze zo’n 25 a 30 paarden in training te krijgen en ze gaat daarbij geholpen worden door de Grand National winnende jockey Brendan Powell, diens zoon Brendan junior en de topjockeys Paul O’Brien en James Bowen. Met zoveel talent in huis, de ervaring van Henrietta en het overzichtelijke aantal paarden zouden ze volgend jaar wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. De inmiddels 76-jarige Knight voelt zich nog jong en kan simpelweg de sport en de ‘buzz’ zoals ze dat zelf noemt niet langer missen.

Veel jockeys zullen blij zijn dat de ‘Grande Dame’ weer gaat trainen, want de iets oudere garde is het er unaniem over eens dat Henrietta’s paarden uitblinken in het springen van de hindernissen. De laatste jaren brachten collega’s onzekere paarden graag naar haar beroemde ‘jumping school.’ Mick Fitzgerald zocht haar op om erachter te komen wat haar geheim is.

We kijken met spanning uit naar Henrietta’s ‘last dance!’