Stolker blijkt een ochtendmens

536

Afgelopen vrijdag boekte amatrice Samantha Stolker met het paard Floris van Egmont haar eerste overwinning van het jaar. Om die eerste zege te kunnen realiseren reisde ze in alle vroegte af naar het Belgische Mons.

“Ik ben donderdagavond alvast naar Jan-Thijs de Jong gegaan, die het paard tegenwoordig traint. We moesten om 4 uur op en zijn om half 5 vertrokken met Floris op de trailer. We kwamen rond half 9 aan. Het is allemaal best een onderneming, maar je wilt toch een keertje rijden. Zowel in Nederland als in Duitsland waren er in 2021 nog geen amateurkoersen uitgeschreven, dus is het enerzijds mooi dat Victoria Park Wolvega aan ons denkt, maar anderzijds heb ik ook wel erg veel respect voor de deelnemers die er elke week heen gaan, want als je er goed over nadenkt is het natuurlijk een beetje gekkenwerk.”

Het had ook zomaar allemaal voor niks kunnen zijn, want Samantha kreeg onderweg met de nodige piraterij te maken.

“We gingen wel heen met vertrouwen, want Floris verbeterde per start voor Jan-Thijs. De laatste keer kon hij geen kant op en dat wilden we deze keer voorkomen. Dat we echter 1.500 meter in het spoor naast de koploper zaten en twee keer het derde spoor in werden gereden maakte ook geen deel uit van ons strijdplan, maar het gaf de overwinning nog meer glans en maakte de lange terugweg een stuk aangenamer. Rond half 5 waren we weer terug op stal, hebben we snel wat gegeten en om 8 uur was ik weer thuis. Wat overheerste was een tevreden gevoel, maar je wilt er niet aan denken als zo’n onderneming helemaal voor niks zou zijn geweest.”