Nederlands fokken loont

370

Topsport

Afgelopen donderdag hebben we genoten van absolute topsport in eigen land. Van Novato to Y Not Diamant en van Julia Sisu tot Look of Love, het was een dag van internationale allure om de vingers bij af te likken. Er werd, met name dankzij het TCT concept, voor meer dan 80.000 euro aan prijzengeld verreden. Daar komen goede paarden op af en Wolvega is bij uitstek de baan om daar het toneel voor te vormen. Niet alleen de eigenaren spinnen er garen bij, want 10% van dat prijzengeld komt toe aan de Nederlandse fokkers en dat mag best nog wel eens benadrukt worden. Gewoon Nederlands fokken is in jaren niet zo interessant geweest en bovendien vele malen praktischer dan bijvoorbeeld Zweeds of Frans met al die (kostbare) regeltjes. Over Duitsland hoeven we het al helemaal niet meer te hebben. Een Nederlands gefokt paard heeft weer waarde, zeker voor de fokker zelf!

Door al het internationale geweld uit de stallen van bijvoorbeeld Hagoort en Tesselaar ligt de fokpremie soms gewoon voor het oprapen. Voor enkele fokkers betekende dat afgelopen donderdag kassa!

Ger Volkers, Wim Swart, Hans Sinnige, Geert van Keulen, Ger Schönhage en Aad van Schie bedankt voor het vertrouwen in de Nederlandse fokkerij en gefeliciteerd met jullie geweldige fokpremies.

P.S. Wilde niemand die lucratieve fokpremie opstrijken in de TCT satellietkoers voor 3-jarige hengsten en ruins?

Novato wint in handen van Jeffrey Mieras (Foto Lenus van der Broek)

De fokpremie bovenop de eerste prijs van 5.000 euro maakt het feestje voor de familie Volkers (Stal Serra E Mar) compleet.