Nostalgie met Appie, een incident en een waanzinnige Riet Hazelaar

1178

Wolvega Live

Het liep in het begin niet helemaal vlekkeloos op Wolvega, met als summum een incident rond het last-minute schrappen van ‘Paard van de dag’ Nibali Vivantis. Dat laatste zorgde voor nogal wat ongeloof aan tafel bij de analisten van Wolvega Live. Het schrappen was één, maar dat de koers vervolgens zonder de torenhoge favoriet gelijk van start ging is op geen enkele manier uit te leggen aan de wedders en tevens een flinke aderlating voor Victoria Park Wolvega als bedrijf, waar men het in deze moeilijke tijd volledig moet hebben van de wedomzet. Loek van der Ham, de voorzitter van het dienstdoende draverij comité, betreurt het incident en verklaarde na afloop dat er sprake was van een ongelukkige samenloop van omstandigheden die in de toekomst voorkomen dient te worden.

“Bij de aangifte van de paarden was het paspoort van Nibali Vivantis niet aanwezig en dan mag het paard niet starten. We hebben Jeroen Engwerda als trainer van het paard de kans gegeven om het paspoort alsnog aan te leveren, maar dat gebeurde niet en in alle hectiek van zo’n meeting kwam het ervan dat we te laat aan de bel hebben getrokken. Dat vervolgens de rit snel daarna van start ging had te maken met de uitzending op Equidia, waar men niet te lang wilde wachten. We moeten dit voorval uiteraard nog intern bespreken, maar reken er maar op dat het in de toekomst zo zal zijn dat het ontbreken van een paspoort bij de aangifte gelijk zal leiden tot een verbod op deelname aan de koers. Daarmee had het vandaag voorkomen kunnen worden”

Topsport

Aan de geboden sport heeft het zeker niet gelegen, geweldige winnaars passeerden de revue, waarbij Riet Hazelaar het meest in het oog sprong. Net nadat Appie Bosscha nog maar weer eens zijn relaas deed over de tijd van de beroemde schimmelmerrie Action Skoatter, stapte Riet Hazelaar de baan op. Er waren gelijkenissen, zowel qua uiterlijk als qua klasse!

Klik hier voor alle uitslagen!