Ook Mieras met Gio Cash onverslaanbaar

411

Hamburg – De Nederlanders waren vandaag weer volop vertegenwoordigd bij onze Oosterburen. In Hamburg stond een geweldig drafprogramma op de agenda waarin voor de trainers, rijders en eigenaren veel prijzengeld was te verdienen.

Gio Cash ongenaakbaar

In de mooiste koers van de dag, de TCT Class Gold Cup, waren 7 van de 8 starters afkomstig uit Nederland. De Duitse Michael Nymczyk was met Yahoo Diamant een van de gevaarlijkste uitdagers van Gio Cash. De andere grote concurrent voor de eerste prijs van maar liefst € 15.000 was Y Not Diamant, gereden door Robin Bakker en getraind door Paul Hagoort. Alle goede bedoelingen ten spijt, Jeffrey Mieras rekende met hen allemaal af en won sterk met Gio Cash die daarmee zijn totaal gewonnen prijzengeld op € 220.000 bracht. Het was de 9e zege van de topatleet in zijn nog korte carrière (12 starts).

Danny Brouwer succesvol met piepjong talent

Nederlander Danny Brouwer deed ook weer van zich spreken. Hij won met de pas tweejarige Cincinnati Beach S het TCT Roman Thomaskamp-Rennen. Over 1680 meter bleef Brouwer al zijn tegenstanders knap voor. Hij versloeg de grote favorieten uit de stallen van Paul Hagoort (Yin Yang) en Mollema (New Yorker Newport) en zag Mats Wester met Jerome Hazelaar, getraind door Dion Tesselaar, tweede worden.