Mieras en Narda F Boko gouden duo in Berlijn

356

Berlijn – Een fantastisch weekend voor dravers in Berlijn kreeg een aantal fantastische winnaars. De Duitse organisatie had een prachtig tweedaags programma op de agenda gezet. De baan in Berlijn kreeg een Nederlandse invasie te verduren met  prachtige koersen tot gevolg, verrassende uitslagen én mooie successen voor de Nederlanders.

De man in vorm: Jeffrey Mieras. Voor de stal van Dion Tesselaar boekte hij een meer dan geweldige zege in de Cosy Wash Trophy. Rond de klok van tien voor vier kwam Mieras in de baan met Narda F Boko. Voor de tweejarige dochter van Maharadja was het pas haar derde start op het hoogste niveau.  Slechts twee keer eerder deed ze mee. In Wolvega werd ze in september derde en twee weken geleden ‘maar’ zesde in de VPW Herfst Trophy voor tweejarige paarden. Beide races over de afstand van 1609 meter. Vandaag vertrok ze dan ook niet als favoriet in het elfkoppige veld. Nirvana Newport uit de training van Paul Hagoort kreeg het meeste vertrouwen van de kenners en de wedders. In de race over 1900 meter was het toch de slimme Jeffrey Mieras die de winst veilig stelde met Narda F Boko. Ruim € 8.000 mocht de eigenaresse (Titia Iwema) bijschrijven.

Jaap van Rijn haalt het maximale eruit

Ook was er veel succes voor de andere Nederlanders die waren afgereisd naar Berlijn. In het hoofdnummer, De Breeders Crown, voor vierjarigen pakte Jaap van Rijn heel knap de tweede plaats. Met Rose Hill, die wordt getraind door Rick Ebbinge, moest Van Rijn alleen de merrie Isla voor zich dulden.

In de Breeders Crown voor vierjarig hengsten was de Italiaan Alessandro Gocciadoro de grote man. Hij sleepte de hoofdprijs van bijna € 17.000 in de wacht door zijn naaste concurrenten af te troeven. Voor de Duitsers een aderlating omdat de Duitse Thorsten Tietz de grote winnaar had moeten worden met Days of Thunder. De hengst won in 2022 4 van zijn 8 races maar kwam er vandaag niet aan te pas.

Marciano Hauber ook succesvol

Marciano Hauber uit Deurze was ook succesvol vandaag op de baan van Berlijn. De jonge trainer en rijder uit Drenthe voelt zich kennelijk goed bij onze oosterburen waar hij vaak koerst in Berlijn, Hamburg, Gelsenkirchen en Dinslaken. Vandaag completeerde hij zijn hattrick met Orkan Bo. De vierjarige draver won al bijna € 20.000 en mocht daar vandaag weer € 4.000 aan toevoegen. Een fantastisch resultaat.