Deon W faalt, Rothengatter verklaart

1002

Schwarzer-Steward

Het had voor Deon W de bekroning op een prachtig seizoen moeten worden, maar het liep anders. Deon W was met Michel Rothengatter de gedoodverfde favoriet voor het prestigieuze Schwarzer-Steward Rennen op de baan van Hamburg, maar het ging in de serie voor de start allemaal al mis, zo verklaarde trainer/rijder Michel Rothengatter daags later aan TROTR.

Deon W was erg nerveus en had voor de allereerste keer het tweede gelid. Normaal zet ik hem gelijk op de auto, maar dat gaat dan niet. Voor de start maakte het paard van Michael Nimczyk een galoppade, waarna de starter wat abrupt gas minderde om hem nog een eerlijke kans te geven. Vervolgens gaf hij ineens vol gas en schakelde hij door, waarbij er nogal wat sintels in het rond vlogen en ik mijn paard kwijtraakte. Ik geef overigens niet alleen de starter de schuld hoor, want ik werd er gisteren achter de auto ook een beetje door verrast hoe groen hij eigenlijk nog is. Het is doodzonde, maar hij gaat nu heel even op een welverdiende vakantie bij Aquacentrum het Zwarte Paard, dan kan hij daar even vergeten wat er gisteren is gebeurd.”

De koers

Hetgeen Michel Rothengatter verklaart over het gas terugnemen van de starter is wel duidelijk zichtbaar en het is tevens overduidelijk dat Rick Ebbinge en Ruby Barosso er ook bijna het slachtoffer van werden, oordeelt u zelf maar.

Dobbelen om de beste finaleplaatsen