Arabische Volbloeds gaan voor hoofdprijs: Emirates Breeders Program op Duindigt

116

Wassenaar – Op zondag 19 juni biedt de Wassenaarse renbaan Duindigt weer een fantastisch draf- en rensport programma aan. Ruim 80 sportpaarden komen aan de start in een 9 races tellend topprogramma. De meest in het oog springende races zijn de Emirates Breeders Cup en de Gouden Zweep Trial.

De draf- en rensport organisatie van Duindigt heeft een voortreffelijk programma voorbereid waarin ook Nationaal kampioen van de rijders Jaap van Rijn (25) aan de start zal verschijnen. In de Gouden Zweep Trial zal hij met de 7-jarige en supersnelle ruin Zion Font proberen te winnen. Een mooie opwarmer voor Van Rijn die zelf de Grote Prijs om de felbegeerde Gouden Zweep (finale) wil winnen. En die race is al op 10 juli aanstaande op Duindigt.

Het Emirates Breeders Program, waarin maar liefst 5.000 euro valt te verdienen voor de deelnemers start al om 13.55 uur. Het belooft een internationaal race spektakel te worden. Trainers en rijders komen uit heel Europa om mee te dingen om deze prestigieuze Grote Prijs. Een hele organisatie voor de rijders uit Frankrijk, België, Groot-Brittannië die het tegen de Nederlandse Pauline van den Burg zullen opnemen die met de 4-jarige Vitaly aan de start zal komen.

Bold Eagle dochter met Langeweg sr. 

Het Midzomer kwartet, een race over 2.000 meter wordt een interessante krachtmeting tussen de legendarische en inmiddels 68-jarige recordkampioen Hugo Langeweg sr. en Jaap van Rijn die met Lotte Flevo de baan in komt. Maar Mose Eagle, de veelbelovende 3-jarige merrie van Langeweg sr. is dit seizoen nog ongeslagen.

Al met al belooft het een fantastische dag te worden op het roemruchte Duindigt aan de Waalsdorperlaan 29. De eerste start is om 13.30 uur.

De races zijn ook online live te volgen op Zeturf.nl