Dayna’s Keuze: 11de Etappe de GNT

155

Grand National du Trot in Argentan

De 11de etappe alweer van de Grand National du Trot. Deze keer komt het circus aan in Argentan. Argentan heeft geen gemakkelijke baan, de bochten zijn krap en daar zouden paarden moeite mee kunnen hebben. Er doen vandaag 16 combinaties mee, verdeeld over drie startvakken. Helemaal achteraan staat onder andere de grootverdiener Bugsy Malone. Crack Money gaat aan kop in het GNT klassement, gevolgd door Deganawidah en Firello.

Eerste band tot 300.000 winsom – 2875m:

Op het eerste oog lijkt Fiable (2) erg interessant, maar ze loopt met ijzers. Ze kan goed starten en gaat graag van kop af, maar toch denk ik dat ze beter van een rug af is. By and By (6) liep in de zomer veel op gras en behaalde nog een overwinning op Villeneuve-sur-Lot. Lange afstanden is zijn ding. Hij werd tweede in het eindklassement van de Trophee Verte achter Clarck Sotho, maar heeft vaak genoeg bewezen ook op harde banen zijn mannetje te staan. Hij kan hier wat geld mee naar huis nemen. Cristal du Lupin (5) liep al een tijdje niet zonder ijzers, maar vandaag wel weer. Het paard loopt knappe tijden en wordt gereden door David Thomain en dat is een plus! Deus Ex Machina (3) is een geweldig paard met een ruime loop, maar maakt daarmee gemakkelijk een foutje. Hij zou moeite met de krappe bochten kunnen hebben, maar is toch een dark horse.

Tweede band tot 500.000 winsom – 2900m:

Deganawidah (7) loopt bijna elke etappe van de GNT mee om punten te sprokkelen. Deze baan zou haar kunnen liggen. Ze geeft altijd alles, maar loopt vandaag met ijzers. Crack Money (9) wordt gereden door Francois Lecanu ipv Cedric Terry. De Crack van de stal Terry staat dus bovenaan in het klassement, de lange afstanden passen hem goed en hij kan zowel links- als rechtsom uit de voeten, een zeer compleet paard! Fire Cracker (12) geldt vandaag als de favoriet. maar je moet met hem toch altijd een slag om de arm houden, zeker in de krappe bochten van Argentan.

Derde band vrij voor alle – 2925m:

Vier geweldige paarden achterin, maar bij 3 van de 4 staat een rode smiley en ze lopen met ijzers, dus daar kunnen de wedders normaal gesproken wat geld mee uitsparen. Bugsy Malone (16) van Phillipe Allaire is onverwoestbaar, maar heeft op te harde banen nog wel eens moeite vanwege zijn gevoelige voeten. De lange afstanden passen hem perfect! Ze zullen vooraan wel gas gaan geven, maar hij is bikkelhard en zet altijd door.

Mijn Tip:  Firecracker (12) – Bugsy Malone (16) – Deus Ex Machina (3) – Crack Money (9) – Be one des Thirons (10)