Dayna’s Keuze: Een meeting op Vincennes om van te watertanden

320

Zondag 26 september 2021:

Op Vincennes staan er maar liefst drie groep koersen en een serie van de UET koers op het menu. Weinig kwantiteit, maar oneindig veel kwaliteit.

15:50 – Koers 5 – Prix des Elites GI (2200m) – Monté koers voor 3 tot 5 jarige paarden.

De driejarige paarden krijgen 50 meter voorsprong op de concurrenten. Inoui Danica (2) verwisselde van eigenaar en trainer. Hij werd verkocht op de veiling van Deauville voor een mega bedrag van 400.000 euro aan SAS Espace Trot. Hij staat nu in training bij Nicolas Bridault en vandaag loopt Inoui Danica (2) voor de allereerste keer met zooltjes voor. Zou dat het verschil maken vandaag? Daarnaast heb je Ici C’est Paris (3) die voor de allereerste keer door David Thomain gereden wordt en voor de tweede keer in zijn carrière voor met zootjes loopt. Hilyrose D’Icelea (4) veraste iedereen de vorige keer met haar sterke overwinning. Hope on Victory (7) liep ook in die koers en werd heel sterk tweede. Ze nam van start af gelijk de leiding en ging ontzettend hard, maar vlak voor de finish werd ze geklopt op speed door Hilyrose D’Icelea (4). Hirondelle du Rib (8) liep hier haar rentree en werd uiteindelijk derde nadat Hora bot eur Moel er als derde uitging voor onregelmatige gangen. Zondag loopt Hirondelle du Rib (8) weer zonder ijzers. Hopla des Louanges (10) was geen schim van haarzelf de laatste keer en sprong aan de start. Normaal gesproken zal ze vandaag weer beter zijn. Granvillaise Bleue (11) & Girly Beco (9) liepen vorige week zondag al in de Prix de Normandie. Granvillaise Bleue (11) loopt vandaag weer zonder ijzers. Aan de vorm kan het niet liggen, want ze werd die dag sterk tweede achter de kleine kampioen Gladys des Pleines. Girly Beco (9) werd knap vierde in dit geweld en ook zij loopt nu zonder ijzers. Gospel Pat (12) kwam pas tweemaal uit voor L.C. Abrivard. Hervoor stond hij bij Phillipe Allaire, die in een interview stelde dat de eigenaren een andere trainer op moesten gaan zoeken of dat ze er beter mee konden stoppen, omdat hij nu te zwaar komt te staan. De eigenaren hebben daarop besloten om het paard naar de vader van Alexandre Abrivard te brengen. Hij liep dit jaar ook maar twee keer. Zijn laatste koers was een koers voor de moraal op Ecommoy. Vandaag keert hij terug op Vincennes en loopt hij zonder ijzers.

Klik hier om de koers te bekijken via Zeturf.

Mijn Tip: Hirondelle du Rib (8) – Granvillaise Bleue (11) – Ici C’est Paris (3) – Hopla des Louanges (10) – Inoui Danica (2)

 (Hirondelle du Rib)

16:25 – Koers 6 – Prix de Clermont-Ferrand GIII (2700m) – Aangespannen koers voor 4 jarige paarden.

Hoe Hades de Vandel (6) zich liet zien de vorige keer was erg sterk. Hij won met Robin Bakker in 1.11,8 over 2700m. Deze zondag zit Matthieu Abrivard erachter. Hij heeft hem meerdere malen gereden, maar een overwinning zat er voor deze combinatie nog niet in. Daar zou vandaag wellicht verandering in kunnen komen. Vier Italiaanse paarden lopen in deze koers. Balsamine Font (3) won en maand geleden ook op Vincennes in 1.10,9 over 2100m, vandaag is de koers langer, maar ze heeft al lang en breed bewezen dat dat geen probleem is voor haar. Bolero Gar (4) heeft veel klasse, maar zit zichzelf nog wel eens in de weg. Als hij vlak blijft kan hij ver komen, zelfs in in dit geweld. Benz As (1) & Berenice Bi (2) liepen alleen nog maar over de korte afstand en zijn daarom lastig in te schatten? Heartbreaker One (8) komt terug van rust. Zijn laatste koers was in Januari. Hatchet Man (9) werd de vorige keer vierde in de koers van Hades de Vandel (6), hij startte snel en nam de kop. Op het eind brak hem dat wat op, maar werd toch nog keurig vierde in. 1.12,1. Toen liep hij zonder ijzers, vandaag alleen zonder voorijzers. Hussard du Landret (10) hij heeft al laten zien dat hij de klasse heeft om met de top van de jaargang mee kunnen, maar hij is niet zo makkelijk. Lopende weg kan hij Hades de Vandel (6) partij geven.

Klik hier om de koers te bekijken via Zeturf.

Mijn Tip: Hades de Vandel (6) – Bolero Gar (4) – Hatchet Man (9) – Balsamine Font (3) – Hussard du Landret (10) 

 (Hades de Vandel)

 

17:00 – Koers 7 – Prix Georges Dreux GIII (2875m) – Monté koers voor 6 tot 10 jarige paarden (internationaal).

De strijd tussen Boss du Meleuc (6) & Clegs des Champs (7)! Deze twee cracks nemen het voor de zoveelste keer tegen elkaar op. Clegs des Champs (7) wint nu al vijfmaal achter elkaar aan de laatste die hem klopte was Freeman de Houelle begin dit jaar. In zijn laatste koers maakte hij en kleine fout na de start, maar werd snel gezet en won die koers alsnog in 1.10,7 over 2175m . Bloss du Meleuc (6) was driemaal tweede achter Clegs des Champs (7). De laatste keer was Etonnant hem voor, die er vandaag niet bij is. Fado Du Chene (5) was er maar liefst zes maanden tussenuit. Bij zijn rentree, een maandje terug, werd hij er uitgegooid vanwege slecht draven. Hij loopt met ijzers en ik verwacht dat hij nog niet op zijn best is. Dat duurt bij hem altijd net wat langer. Frisbee D’am (3) loopt voor het eerst onder het zadel en is getest op de baan van Agen en ging erg goed! Zijn laatste start was in Wolvega waar hij te heet was. Vandaag is het een hele interessante deelnemer. Bilooka du Boscail (4) is een zeer goed paard, dat zowel onder de man als voor de kar goed uit de voeten kan. De laatste koers viel ze niet echt mee.

Klik hier om de koers te bekijken via Zeturf.

Mijn Tip: Clegs des Champs (7) – Boss du Meleuc (6) – Frisbee D’am (3) – Bilooka du Boscail (4) – Boston Terrie (2)

 (Clegs des Champs)

17:35 – Koers 8 – Grand Prix De L’U.E.T. (2100m) – Aangespannen koers voor 4 jarige paarden (Serie voor de U.E.T. koers).

Hirondelle Sibey (7) moest in haar vorige koers aantreden tegen de top van de jaargang (Criterium des 4 ans). Ze lag ver in het veld en moest veel doen om naar voren te komen. De laatste bocht moest ze driedik en had ze nog een kleine fout ook. Ze liep alsnog 1.12,0 over 2850m! Ze is één van de betere merries van haar jaargang. Vandaag is het een overzichtelijk veld en zie ik haar ver komen. Hakim Griff (6) loopt uitstekende tijden, maar hij komt nu meer op winsom. Misschien kan hij in dit kleine veld wat geld mee naar huis nemen. Herime Sibey (5) was vorig jaar eenmaal geplaatst in een groep koers. Ze werd toen derde met Eric Raffin. Ik ben geen fan van de rijder en ze zal het hier moeilijk krijgen. Helgafell (3) is mijn favoriet voor deze koers. De laatste keer in het Criterium des 4 ans moest hij van ver komen en kwam hard af op het laatste stuk. De keer daarvoor sprong hij samen met Hastronaute weg bij het uitkomen van de laatste bocht. Op dat moment lagen ze nek aan nek aan kop. Hij moet hier hoge ogen kunnen gooien! Heliade du Goutier (4) won als eens over 2100m in 1.11,7 en won een serie van het Criterium des 4 ans. De laatste keer tegen Hades de Vandel had hij weinig in te brengen. Hermes Pat (1) & Wild West Diamant (2) zullen het koersverloop niet tegen moeten hebben om in de prijzen te eindigen.

Klik hier om de koers te bekijken via Zeturf.

Mijn Tip: Helgafell (3) – Hirondelle Sibey (7) – Hakim Griff (6) – Wild West Diamant (2) – Heliade du Goutier (4)

 (Helgafell)