Dayna’s Keuze: Topsport op Vincennes

425

Vincennes

De meeting van zondag 19 september op de baan van Vincennes (aanvang 13:23 uur) is er, met drie groep koersen, eentje om de vingers bij af te likken. Voor Nederland komt Usain Lobell in actie. Dayna dook in de Franse media en deelt haar keuzes!

BetZE!

15:50 – Koers 5 – Etrier 5 Ans Finale – Prix de Normandië (GI)

Dit is de finale voor de vijfjarige paarden onder de man. De grote favoriet Gladys de Pleines (10) liep in haar voorbereidende koersen met ijzers of een zooltje, maar gaat in deze finale weer rondom zonder ijzers. Gangster du Wallon (9) keert terug in dit genre na zijn tweede plek in de finale van Criterium der vijfjarigen. Hij is dus in geweldige form. Opvallend is dat Goldy Mary (8) haar montédebuut maakt. Zij heeft de kwaliteit zeker, maar maakt wel eens een foutje. Haar trainer heeft een groene smiley achter haar naam gezet. Eric Raffin kiest hier voor Grizzly Bear (2) en dat maakt ook hem interessant. Granvillaise Bleue (6) kan ver komen, want ze loopt zonder ijzers. Zelfs met ijzers werd ze de laatste keer al sterk tweede.

Mijn Tip:

(10) Gladys des Plaines – (6) Granvillaise Bleue – (8) Goldy Mary – (5) Girly Beco

Klik hier om op deze koers te spelen

(Gangster du Wallon)

17:00 – Koers 7 – Prix de L’Etoile (GI)

Een zeer interessante koers voor drie- tot vijfjarige paarden, waarbij de driejarigen 50 meter voorsprong op de vier oudere paarden krijgen. Dat zijn Harrah Dibah, Hermine Girl, Ganay de Banville en Gunilla D’Atout. Statistieken wijzen uit dat deze paarden het erg moeilijk hebben tegen de driejarigen. Vanuit het eerste band komt Italiano Vero (8) in actie die zijn vorige koers met speels gemak wist te winnen. Hij is voor mij dan ook de favoriet voor deze koers. Idefix de Centule (1) en Inferno Piper (2) kunnen ook hoge ogen gooien.

Mijn Tip:

(8) Italiano Vero – (2) Inferno Piper – (1) Idefix De Centule – (5) I love Me

Klik hier om deze koers te spelen

 (Italiano Vero)

 

18:00 – Koers 9 – Prix de Montelimar (GIII)

Dit is een internationale koers voor hengsten van drie jaar over 2700 meter. Usain Lobell lag bij zijn laatste optreden in Parijs tweede paard toen hij in de slotfase een galoppade maakte. Zijn laatste start in de Duitse Derby was hij ook ongelukkig. Hopelijk kan hij zich revancheren, maar de tegenstand is niet mals. De twee paarden van Pierre Belloche, Ibra Meslois (1) en Iron Meslois (9) zijn in goede vorm. Die eerste werd de laatste keer gehinderd door Condor Bar (6) die er vandaag ook weer bij is. Ibra Meslois lag op dat moment nog prima in de koers. Cocis MP (3) won de laatste keer na een onderzoek van het comité, omdat de winnaar Inshot Josselyn uit de uitslag werd gehaald vanwege zijn onzuivere gangen. Hij wordt deze keer gereden door Gabriele Gelormini. Een open koers met veel paarden die aan elkaar gewaagd lijken te zijn. Mijn gevoel gaat uit naar Invictus Madiba (8)

Mijn Tip:

(8) Invictus Madiba – (4) Usain Lobell – (3) Cocis MP – (1) Ibra Meslois

Klik hier om op deze koers te spelen

(Usain Lobell)