V5 spel op RBC banen: Emmeloord trapt af

259

Rijswijk – De samenwerking tussen Zeturf, SNDR en de RBC banen mag dit jaar al meer dan uitstekend worden genoemd. Zowel op sportief en economisch (weddenschappen) vlak is 2022 een jaar waarin volop wordt gepionierd en er gerichte acties worden ondernomen die de positie van de draf- en rensport in Nederland kunnen verbeteren.

Stijgende wedomzet noodzakelijk

Twee weken geleden schreven we al dat de wedomzetten op de RBC banen het ene record na het andere verbreken. Dat was al heel goed nieuws maar eerlijkheidshalve gebied het ons te zeggen dat deze omzetrecords ook echt nodig zijn om perspectief te kunnen creëren voor de toekomst.

Volop kansen voor regiobanen 

Het succes van de regiobanen in 2022 biedt volop kansen om nieuwe dingen te proberen die de wedomzet verder kunnen stimuleren. Juist omdat er op de regiobanen aan inschrijvingen en paarden verre van een gebrek is (de inschrijvingen overstijgen doorgaans het aantal startplaatsen) is de introductie van het V5 spel geopperd.

Robin Goudsblom, Peter Delis, de SNDR en ZEturf hebben in de afgelopen weken dit plan verder weten uit te werken. Voor met name ZEturf heeft dit nog al wat voeten in de aarde gehad. Om het V5 spel technisch mogelijk te maken is er op de achtergrond veel gesleuteld aan de systemen om het voor spelers laagdrempelig en eenvoudig te houden. Met al die voorbereidingen is veel tijd en geld gemoeid geweest.

Vanaf woensdag 3 augustus kan het V5 spel mét poolgarantie van € 5.000 worden gespeeld op de meeting van Emmeloord. Ook op Eenrum, Alkmaar, Aduard kan de V5 worden ingevuld in de komende weken.

Emmeloord trapt af met de V5. Rogier den Dekker en Tim Woudstra verzorgen de tips. Deze worden gedeeld op de socials van TROTR.

De V5 proef wordt na het seizoen geëvalueerd door partijen.