Ook Hail Mary komt uit de winterrust met een zege, maar echt soepeltjes ging het nog niet

372

Smaakmakers 2020

Het waren misschien wel DE smaakmakers van het drafseizoen 2020, Hail Mary en Ecurie D. Die laatste won van de week afgetekend tegen tamelijk sterke tegenstanders, maar Hail Mary lijkt een langere aanloopperiode nodig te hebben. Zijn voorwerk was ronduit zorgelijk, waarna er overal schoentjes vandaan getoverd moesten worden om hem qua draf in het juiste gareel te krijgen. Dat hij de race uiteindelijk nog wist te winnen zegt veel over zijn karakter, maar Robert Bergh heeft nog wat te sleutelen. Het mag overigens wel gezegd worden dat de baan door hevige sneeuwval in een uiterst bedenkelijke staat was, hetgeen een excuus of oorzaak zou kunnen zijn.

John “Boko” Bootsman, die denkt dat Hail Mary de PDA van 2022 gaat winnen, maakt zich nog geen zorgen over het optreden van gistenavond.

“Het was zeker niet goed, maar we zitten in april en de PDA is over negen maanden. Veel nakomelingen van Googoo Gaagaa worden geprezen om hun mentaliteit en dat geldt voor deze hengst in extreme mate. Zijn volgende start zal vermoedelijk op 8 mei zijn. Dan wordt op de baan van Aby de Lyon Grand Prix voor 5-jarigen verreden. 2600 meter autostart en een eerste prijs van 250.000 kronen. Ik kijk naar die koers uit.”