Officer Stephen eervol tweede in Sweden Cup

273

Stockholm – Dion Tesselaar reed aan het begin van de middag een hele sterke serie met zijn crack Officer Stephen. In de eerste race van hét drafsport event van Europa op de baan van Solvalla, kwalificeerde het duo zich voor de grote finale.

Tesselaar won de race ogenschijnlijk eenvoudig. In de laatste rechte lijn op weg naar de finish liet hij zijn concurrenten achter zich. Dat leverde naast de felbegeerde finaleplek ook 9.000 euro aan prijzengeld op.

Officer Stephen was vertrokken met startnummer 3 in de sprintrace en zette een meer dan snelle tijd neer van 1.10,4 op de natgeregende baan van Solvalla.

Finale

In de finale van 15.50 uur kwam Tesselaar opnieuw 8 supersnelle tegenstanders tegen die allemaal mikten op de felbegeerde titel. De hoofdprijs van 60.000 euro voor de winnaar was gigantisch. En dat wist ook het publiek dat vlak voor de start muisstil werd om vervolgens nadat de start was gevallen luidkeels de paarden aan te moedigen.

Tesselaar had startnummer twee gekozen omdat het meest gunstige nummer 1 al was verzegd aan medefavoriet Bepi Bi met Alessandro Gocciadoro, een rijder om rekening mee te houden.

Na de start ging Tesselaar er meteen vol in. Hij wilde de koppositie pakken om vanuit daar de race over 1640 meter te kunnen dicteren. Dat lukte niet want Bepi Bi was te goed weg en behield de kop waardoor Tesselaar achter hem in moest parkeren. Daarna ging het tempo enigszins uit de race om vervolgens na de laatste bocht weer te worden opgevoerd door Alessandro Gocciadoro. De geslepen Italiaan wist dat hij de lakens uitdeelde omdat Officer Stephen aan de binnenkant geen ruimte kreeg om hem nog te kunnen bedreigen.

Tesselaar kan desondanks 38.000 euro toucheren met zijn overwinning in de serie en de behaalde tweede plaats in de finale. Een uitzonderlijk knappe prestatie. Maar, zei Tesselaar na afloop “Met startnummer 1 had ik het echt kunnen afmaken.”