Eindelijk geen kansspelbelasting meer

464

Wet kansspelen op afstand

Per 1 oktober gaat de nieuwe wet ‘kansspelen op afstand’ in en dat heeft naast enkele negatieve gevolgen voor de sector, voornamelijk zeer positieve gevolgen voor de wedder. We zetten ze voor u op een rij.

Geen kansspelbelasting meer per 1 oktober

Vroeg je in het verleden een wedder naar zijn of haar grootste ergernis, dan was dat steevast de kansspelbelasting bij uitbetalingen hoger dan 1.000 gulden. In de jaren die volgden ging die kansspelbelasting ook nog eens met kleine stapjes omhoog naar een immens percentage van 30.1%. Zo kon het gebeuren dat grote wedders gewaagde investeringen deden om na aftrek van kansspelbelasting er alsnog bij in te schieten. Deze wedders haakten af of gingen het illegale pad bewandelen bij buitenlandse aanbieders. Deze mensen zullen in de afgelopen maanden bericht hebben gekregen dat dat per 1 oktober 2021 niet meer mogelijk zal zijn. Het alternatief is geweldig! Iedereen kan weer terug naar ZEturf, op dit moment in Nederland de enige legale aanbieder van weddenschappen op paardenraces. Per 1 oktober is ‘kansspelbelasting’ namelijk verleden tijd en zijn alle uitbetalingen zonder verdere fiscale gevolgen. Ook hoeft er met het invullen dus geen rekening meer gehouden te worden met eventueel gevaar voor kansspelbelasting.

ZEbet

Per 1 oktober zal ook zebet.nl actief worden. Hier zullen alle sportweddenschappen worden aangeboden die je maar kunt bedenken. Voetbalkenners, tennisfanaten of rugby fans kunnen zich hier helemaal uitleven en daarvoor gelden dezelfde regels zoals hierboven benoemd.

Dit is het moment waar al decennia lang reikhalzend naar wordt uitgekeken en per 1 oktober is het zo ver!

Klik hier voor het officiĆ«le klantenbericht voor de nieuwe wet ‘kansspelen op afstand’

BetZE!