De carrière van Lize Dieteren neemt een hoge vlucht

1450

TROTR ON SITE

Weet u het nog, de TROTR-ON-SITE met Lize Dieteren, die zomaar de droom van eigenaartrainer Erik Verheij werkelijkheid liet worden door op Renbaan Duindigt te winnen met zijn Miraz? In die reportage sprak de jonge jockey vrij stellig uit dat ze de sport vooral hobbymatig wil blijven beoefenen. Toch neemt haar carrière ineens een bijzondere wending.

Al Shaqab Racing

Aanstaande zondag draagt ze op de baan van Waregem als Nederlandse amatrice met trots de kleuren van Al Shagab Racing.

Normaal worden deze beroemde kleuren alleen gedragen door de groten der aarde, maar aankomende zondag om 18:00 uur is het buis voor Lize!

Waar ligt je geluk

Ze krijgt deze unieke kans van madame Jean-Francois Bernard. Deze trainster had recent een acuut probleem toen haar beoogde vrouwelijke jockey door autopech haar rit moest laten lopen. Aangezien de regels voorschrijven dat ze alleen door een vrouwelijke jockey vervangen mag worden kwam Lize in beeld. Ze nam de rit aan en werd onverwacht heel knap tweede. De trainster was zo tevreden dat ze het op unieke wijze wilde belonen door een Arabische Volbloed van misschien wel de meest beroemde eigenaar ter wereld voor Lize naar Waregem te sturen.

Sybelle Al Maury (FR)

Het paard in kwestie heet Sybelle Al Maury. De merrie liep één keer eerder op de baan van Pau, waar ze met een negende plaats nog geen potten kon breken en zal derhalve niet tot de favorieten behoren. Er staan bovendien hele goede paarden in, waardoor de druk best een beetje van de ketel is. Toch hoopt Lize natuurlijk op een goede prestatie, want je weet immers nooit waar je geluk ligt. Ook Hollie Doyle, Hayley Turner en Rachael Blackmore grepen ooit hun ‘carriere-bepalende’ moment. Van Erik naar Al Shagab, wat een sprookje!

Lize Dieteren, GO FOR IT!!!