Anneke Hendriks boekt geweldig succes met Noordhout

430

Chantilly – Voor trainster Anneke Hendriks kreeg de Franse zondag op de baan van Chantilly een fantastisch einde. In de 10e race kwam haar pupil Noordhout in de baan. In de Prix Aly Khan – met maar liefst 23.000 euro gedoteerd – moest rijder T. Marlin de klus zien te klaren en deed dat met verve: hij won.

Klantenwerving- en binding

Noordhout werd vorig jaar door Anneke Hendriks aangekocht voor één van haar nieuwe klanten: Seffen Sports uit Opende. De stal van Erik Veenstra had zich tot dat moment enkel met dravers beziggehouden. Totdat Anneke Hendriks persoonlijk contact met hem opnam en vroeg of hij niets voelde voor een avontuur in de galop discipline. Toen die bevestigde en zei dat ze een paard voor hem kon zoeken dat kon winnen, kwam de samenwerking tot stand.

Hendriks kocht in samenspraak met Veenstra de merrie Noordhout uit een claimkoers en ging aan de slag. Dat wierp al snel vruchten af. Meteen sloeg de toen nog 6-jarige merrie toe en won haar eerste race direct en deed dat op fantastische wijze.

Lucratief

Dat deed ze daarna nog twee keer en liep ook nog tweemaal sterk naar het podium. In totaal startte ze tien keer en vandaag stond het volgende nummer op het programma. In de 1200 meter lange sprintrace mistte Noordhout compleet de start, maar maakte dat later op magistrale wijze goed. Met de finish in zicht was het alleen concurrent Visir Iznogud die Noordhout eventueel nog van de winst kon houden. Maar dat gebeurde niet omdat de merrie niet verslapte en met rijder Marlin de zege veilig stelde. De prestatie leverde ruim 10.000 euro op, een euforische rijder, en een trotse Anneke Hendriks.

Louve Dream

Ook Duindigt collega John Smith kon tevreden huiswaarts keren, want zijn Louve Dream werd van kop af achter het bovengenoemde koppel knap derde.