Kleine marges houden klassementen RBC meer dan spannend

142

Het Regiobanen Circuit bestaande uit Alkmaar, Aduard, Eenrum, Emmeloord, Joure en Hilversum beleeft een fantastisch mooi seizoen met volop publiek, record wedomzetten en volle deelnemersvelden die er voor zorgen dat er zelfs van tijd tot tijd paarden moeten worden uitgeloot.

Onderlinge strijd

Voor veel trainers, rijders en eigenaren is het een spannend jaar. Overwinningen volgen elkaar in rap tempo in en tussen rijders onderling en paarden/eigenaren heerst er gezonde rivaliteit. Dat is ook terug te zien in de tussenstanden.

Zo gaat John Dekker, een van de weinige ‘deeltijd’ pikeurs fier aan kop bij de rijders met 98 punten. De ervaren Tom Kooijman volgt op afstand met 78 punten. Al is de strijd nog allerminst beslist. Kooijman is een echte ‘draufganger’ en zal zich nog lang niet neerleggen bij een nederlaag met nog zoveel races te gaan.

Tussenstand paarden

De tussenstand van de paarden is nog niet echt een tussenstand te noemen. Er staan nog zoveel paarden dicht bij elkaar die allemaal minstens 3 keer gewonnen hebben. Vooralsnog gaan Juliette en Kiss and Ride nek aan nek. Juliette komt komt uit de training van Caroline Aalbers die overigens zelf een knappe derde plek inneemt bij de profs. Kiss and Ride wordt getraind door Bas Crebas die daarmee de gele kanaries al een seizoen lang een goede dienst bewijst.

Leerlingen houden het spannend

De titel bij de leerlingen gaat al het hele seizoen tussen Niels van der Tol en Jim Veldman. Beide mannen geven niets op elkaar toe: 37 punten om 36 punten in het voordeel van Van der Tol. Het regiobanen circuit creëert veel kansen voor de leerlingen en zij kunnen nog veelvuldig aan de start komen in Alkmaar en Joure. Deze strijd kan weleens worden beslist in de laatste race van het jaar.

Voor de volledige tussenstanden klik hier

door Marthijs Roorda