Elitlopp Fever 3

241

…nog 14 nachten slapen…

De geboren Oostenrijker Peter Untersteiner is al jaren één van de toonaangevende trainers in Zweden, maar een start in de Elitlopp is er nog niet van gekomen. “Mijn droom is om nog eens in de Elitlopp te mogen starten”, zo liet de uiterst sympathieke zestiger al meerdere keren optekenen.

Nadat hij “onze” Heart of Steel in perfecte conditie had overgenomen van trainer Rob de Vlieger begon het hem al snel te dagen. De droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden. De vreugde was dan ook groot toen de dappere Cantab Hall-zoon vorig jaar de Copenhagen Cup wist te winnen, en hoe! Vanuit het dodenspoor kreeg hij niemand minder dan wereldkampioen Zacon Gio op de knieën, dit moest toch tot een uitnodiging leiden? Helaas besloot Anders Malmroth anders.

Nu keert Heart of Steel terug als titelverdediger, maar vanaf startnummer 8 zal prolongatie een zware dobber worden. Anderzijds, kijk de editie van vorig jaar nog eens terug. Toen kreeg hij immers óók het zwaarste koersverloop van allemaal. Peter Untersteiner is geschorst en moet derhalve vanaf de zijkant toekijken, maar hij heeft natuurlijk een uitstekende vervanger gevonden. Zal het Robin Bakker lukken om de droom van Untersteiner uit te laten komen?

 

Het voorlopige deelnemersveld

Ecurie D

Don Fannucci Zet

Vivid Wise As

Aetos Kronos

Dorgos de Guez

Hickothepooh

Very Kronos

Milliondollarrhyme

Heavy Sound

Moni Viking

Heart of Steel is titelverdediger in Kopenhagen. Foto: Kanal 75