Een tweetal ‘familiepaarden’ gaan vandaag op jacht naar het grote geld

629

Solvalla

Het drafsportkoppel Patricia van der Meer en Martijn de Haan beleeft momenteel prachtige momenten met het paard Without a Doubt van een goede vriendin. Drie starts in de zware Zweedse competitie leverden een overwinning en twee tweede plaatsen op. Vanavond (20:45 u.) valt er voor het eerst echt wat te verdienen in de met bijna 60.000 euro gedoteerde Margaretas Tidiga Unghästserie – Treåringslopp.

Patricia heeft er licht vertrouwen in.

“We gaan vandaag eens kijken waar hij staat. We hebben niet het mooiste nummer, maar zeker ook niet het slechtste nummer. Travronden hing net ook al aan de telefoon en die journalist wist mij te melden dat de twee wellicht niet de snelste vertrekker is, maar goed als we vandaag een ereplaats belopen, dan is het nog mooi betaald. Hij staat ingeschreven voor het Kriterium, dus dan moet je toch wat weten. We hebben zelf de autostart geoefend op de baan van Aby en daar vloog hij in 1.07 weg. De laatste keer kwam hij in datzelfde tempo naar huis, dus we hopen gewoon dat het paard dat voor ons vertrekt ook wat bijgeschoold is en wie weet komen we er dan mooi in te liggen.”

Enghien

Op Enghien heeft de familie Brouwer een heet ijzer in het vuur. Hun Hodosis is de tweevoudig ZEturf tip in de met 29.000 euro gedoteerde Prix de Rouvroy. Hodosis wordt gereden door Micha Brouwer. Starttijd 16:25 u. Broer Danny verzorgt deze dag twee gastritten. Op de Nederlanders in het buitenland pagina van wedaanbieder ZEturf vindt u dagelijks alle starters in het buitenland op een rij.

BetZE!