Caroline Aalbers rijdt Hasta la Vista in de kijker

620

Gisteren werd er weer een geweldige meeting op Duindigt verreden. De rensport was wederom vertegenwoordigd met rensport familie Watlow. Chelsea werd na een sterke race 2e achter winnares Lize Dieteren, die een hoofdrol speelt in de TROTR ‘on site’ die straks online zal komen.

Ook de uitschrijvingen voor dravers zorgden weer volop voor spanning. De grote favorieten kregen niets cadeau en ook absolute outsiders lieten zich goed zien. Zo won Patrick de Haan de Bevrijdingsdag-Prijs ondanks dat hij 9 tegen 1 stond genoteerd met Bijou Noir. Heel knap omdat Lotte Lobell en Lord Bianco dé grote kanshebbers waren.

Jaap van Rijn was weer terug na zijn weekendtrip naar Frankrijk en deed wat hij bijna overal en altijd doet: Winnen! Voor Duindigt fanaticus Arie van Bellen reed hij wéér één van de Lobell paarden naar de bloemen en met Okumara Vrijthout finishte van Rijn als eerste in een keurige kilometertijd van 18.0.

Doc Holiday, nauwelijks bekomen van zijn fenomenale race van twee weken geleden toen hij door Bo Sprengers naar de winst werd gedirigeerd, won opnieuw! Ditmaal onder leiding van de ervaren Aad Pools. Ook hen zien we terug in de ‘on site’ van deze week.

Caroline Aalbers reed haar Hasta la Vista geweldig in de kijker door de slotrit te winnen na een slim gereden race. De ruin lijkt fris en fit aan zijn seizoen te beginnen en heeft volgens Aalbers nog erg veel in zijn mars. Dat komt goed uit, want Hasta La Vista is een van de stalpaarden die Aalbers inzet om in haar nieuwe concept van groepseigenaarschap nog meer mensen enthousiast te maken. Ze wil nieuwe eigenaren aan zich binden en hen de sport van binnenuit laten beleven. Stalgenoot Gabor Rais mocht ook trots huiswaarts keren, nadat Caroline hem in de 7e race keurig naar de tweede plaats begeleidde achter de eerder genoemde Doc Holiday.