Aftellen naar de Elitlopp

406

Heavy Sound

We zijn halverwege de maand mei en dat betekent natuurlijk dat de Elitlopp met rasse schreden nadert. De mooiste sprintkoers van Europa wordt verreden op zondag 30 mei en dus wordt het hoog tijd dat TROTR gaat aftellen naar het uur U.

Gisteren viel op de baan van Solvalla een startbewijs te verdienen voor de Elitlopp in de Meadow Roads lopp, een koers vernoemd naar de Elitlopp-winnaar van 1985. Dat trainer Daniel Redén het ticket zou bemachtigen lag in de lijn der verwachting, al wist supermerrie Double Exposure bij haar seizoendebuut nog geen potten te breken. In plaats daarvan was het Heavy Sound die van kop af wist te imponeren. In handen van vaste stuurman Kenneth Haugstad sprintte de ruin kinderlijk eenvoudig in 1.10,3 naar huis, waarbij opviel dat het trekken van de trekkap niet nodig bleek. Op dit moment zijn negen deelnemers definitief geplaatst:

Het voorlopige deelnemersveld

Ecurie D

Don Fannucci Zet

Vivid Wise As

Aetos Kronos

Dorgos de Guez

Hickothepooh

Very Kronos

Milliondollarrhyme

Heavy Sound

Delia: ja of nee?

Délia du Pommereux is in feite nummer 10, maar wanneer de straf van Eric Raffin bij het hoger beroep niet wordt teruggedraaid zullen de Franse connecties forfait geven.

Heavy Sound won de Meadow Roads lopp (Foto: Kanal75)