Gele brigade van start in Alkmaar Zeturf Arena

400

In december 2021 reisde een trainersdelegatie af naar Frankrijk om paarden te scouten voor de draverijen in het Regiobanen circuit. Het initiatief werd enthousiast ontvangen en de nieuwbakken Gele (en misschien wel Goddelijke) kanaries kwamen naar Nederland en vonden hun weg naar diverse trainers. Het eigenaren collectief, dat inmiddels ruim 130 participanten telt, komt zondag voor het eerst in actie in de Alkmaar Zeturf Arena.

Maar liefst 11 dravers van de gele brigade komen zondag aan de start en hoewel het voor de meesten het eerste optreden in Nederland wordt, kunnen zij zomaar eens voor grote verrassingen zorgen.

Peter Delis, hij maakte het initiatief mede mogelijk, kijkt alvast met een schuin oog naar zondag: ‘Ik vind het moeilijk om het niveau van deze paarden al in te schatten maar Maverick, hij start in de 3e race heb ik al van dichtbij in de training gezien en moet denk ik op zijn klasse kunnen winnen.’ Dat geldt misschien ook wel voor Birbo Capar, een vijfjarige bruine ruin, die in grootse vorm uit ItaliĆ« is overgekomen en in de 5e race zal starten. ‘Frans van de Blonk traint hem en is erg enthousiast over dit paard. Hij ziet kansen maar de tegenstand is aanstaande zondag meer dan behoorlijk.’ Die tegenstand komt misschien wel van Divine League. De zesjarige bruine merrie is in training bij Rob de vlieger. Die testte hem afgelopen zondag in partij met General Lee op Duindigt en Divine deed zeker niet voor die laatste onder. Met de teruggekeerde Lotte de Vlieger aan de leidsels zondag kan hij zomaar eens verrassen.