Deon W keert terug op het oude nest

1116

Deon W

Michel Rothengatter gaat weer herenigd worden met zijn oude topper Deon W. De krachtpatser uit Callantsoog won voor hem tussen eind 2020 en november 2021 niet minder dan negen koersen en maakte daarbij veel indruk. Toen Rick Ebbinge naar Zweden vertrok kreeg hij van Deon’s voormalige eigenaar Willem Wals het toppaard mee. Helaas werd hij vrij snel behoorlijk ziek, waardoor zijn Zweedse debuut lang op zich liet wachten. Op 30 november kwam hij aan de start op de baan van Åby waar hij als groot favoriet zijn draf niet voor elkaar kon houden. Na zijn fout liet hij wel weer iets van zijn oude snelheid zien, waardoor er vol spanning uit werd gekeken naar zijn tweede optreden in Zweden. Maar ook nu zorgden galoppades voor een teleurstellend resultaat. Voor eigenaar Willem Wals was het geduld op, maar Rothengatter ziet er nog wel avontuur in.

“Hij won voor mij negen koersen en stond toch mede aan de basis van mijn succes als beginnend trainer. Daarom heeft hij nog altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik richt mijn vizier eerst op Wolvega, waar hij zijn beste koersen loopt. Hij komt gewoon in koersconditie, dus we hoeven hopelijk ook niet heel veel geduld te hebben. Ik heb hem samen gekocht met mijn maat Milo Stam. Hij heeft samen met Rico Schavemaker ook het paard Kevin Prince bij mij in training, die onlangs als 2-jarige prima kwalificeerde. Hij zei gelijk ja en ik handelde het heel snel af met Willem. We verheugen ons op dit avontuur.” 

Relatief nieuw in de sport, Milo Stam, hier op het ‘Giganten’ podium van VPW. Hij hoopt daar snel weer eens op te staan als Michel zijn Deon W weer op koers weet te krijgen.