Spannende dag voor Tom Kooyman en Robin Goudsblom

116

La Capelle

De grote dag is aangebroken voor Robin Goudsblom en zijn huistrainer Tom Kooyman. De heren zijn vanmorgen in alle vroegte vanuit Lijnden vertrokken om vandaag op tijd in La Capelle te zijn. Op de wagen staan Gaby Meslois en Massai. Wanneer we de doteringen van hun beide races optellen, dan staat er maar liefst 50.000 euro op het spel. Eigenaar Robin Goudsblom ziet wel mogelijkheden voor zijn paarden, maar durft nog niet te denken aan een overwinning.

“Gaby Meslois treft enkele paarden waar hij de laatste keer ook tegen aan moest treden. Zo zijn de nummers één en twee van die koers er ook weer bij, aangevuld met in de breedte een aantal goede paarden. De laatste keer kwam hij dichtbij binnen op deze paarden en Tom gaf aan dat er misschien wat meer in had gezeten als hij nog wat langer had gewacht met zijn aanval. Hij is in de tussentijd verder verbeterd en ze hebben hem wat lichter gemaakt. We willen nog niks forceren, maar sluiten een goede prestatie niet uit.”

Kijk hier de laatste race van Gaby Meslois terug.

Klik hier voor de race (13:05 uur) en win.

“Massai treft een aan elkaar gewaagd veld, waarbij ik denk dat alleen Tjacko Zaz er wat bovenuit steekt. Nivard rijdt voor Bazire en dat zijn twee namen om respect voor te hebben. De laatste keer brandde hij helemaal op in een montékoers. Vandaag weer gewoon voor de kar en met de trainer op de sulky heb ik er meer vertrouwen in, al werkt het startnummer niet mee. Qua klasse kan hij zich met deze paarden meten, maar dan moet het niet heel erg tegenzitten onderweg.”

Klik hier voor de race van Massai (14:50 uur) en win.

Foto: Dilling Design