Regen deert Alkmaar Zeturf Arena niet

213

Alkmaar – Afgelopen zondag bewees drafbaan Alkmaar opnieuw dat de drafsport aan populariteit kan winnen. Met een mooi programma, bestaande uit 10 races waarin 92 paarden aan de start kwamen, organiseerden de Alkmaarders een uitstekende ‘generale’ voor zondag 9 oktober.

Volop publiek en uitstekende wedomzet

Het regende de hele dag. Dat zijn geen gunstige omstandigheden voor een heerlijke koersmiddag zou je denken. Maar de Alkmaarders hebben het uitstekend voor mekaar. Gerichte investeringen leidden ertoe dat het prima toeven is in Alkmaar. Een uitverkocht restaurant, een uitverkochte VIP ruimte en een druk bezette toto-hal bewijzen dat Alkmaar de juiste weg heeft ingeslagen. De omzet was wederom uitstekend (65.000 euro), al kan de V5, het nieuwe spel dat tot stand is gekomen met medewerking van de SNDR en Zeturf, wel een boost gebruiken.

Verrassende uitslagen

Meer dan 1.000 toeschouwers zagen de 10 koersen in rap tempo elkaar opvolgen. Het publiek zag Jim Veldman prachtig winnen met Lucina waardoor hij Niels van der Tol weer in het vizier krijgt in het klassement van de leerlingen. En ook Ruud Pools wist het publiek te vermaken door vanuit het tweede gelid te verrassen Luckystar Fili, hij won met 7 tegen 1. Djimmy Schneider won ook tegen alle verwachtingen in. Met King Fanatic uit de training van Frans van der Blonk gaf hij iedereen het nakijken in Encis ICT Prijs, een race over 2.060 meter. Caroline Aalbers stuntte door de negende koers te winnen met Cassidy Byd. Zij versloeg de gedoodverfde favoriet Lion’s Wish die met Niels van der Tol slechts als vierde finishte.

V5 Jackpot

De races in de Alkmaar Zeturf Arena zijn, mede door de goed gevulde deelnemersvelden ontzettend spannend. Gisteren zorgden de outsiders ervoor dat niemand de V5 juist had ingevuld waardoor de prijzenpot meegaat naar Joure. Op 26 september aanstaande worden daar de traditionele Joustermerke koersen verreden op de Nutsbaan. Het meespelen in de V5 kan dan wel heel erg lucratief worden. Rogier den Dekker en Tim Woudstra verzorgen weer de voorbeschouwing, te zien op trotr.nl