Droomstart Alkmaar ZEturf Arena ondanks regen

308

Alkmaar – De openingsmeeting van de Alkmaar Zeturf Arena van Paasmaandag mag een gigantisch succes worden genoemd. De organisatie is in de wintermaanden volop in voorbereiding geweest om de start van het seizoen groots vorm te kunnen geven. En dat is gelukt.

Investeringen betalen zich uit

Zo heeft de koersorganisatie geïnvesteerd in een online ticketing concept om de druk op de toegangscontrole op de baan te verlagen. Bezoekers kunnen vooraf toegangstickets bestellen en afrekenen. Dat geldt ook voor de restaurant reserveringen. “Met deze aanpak verwachten we vooraf een beter beeld te krijgen van het aantal bezoekers en de bezetting in ons restaurant en hebben we geen administratieve rompslomp meer,” zegt Robin Goudsblom.

Veel aandacht voor Alkmaarder koersen

De media-aandacht voor de Alkmaarders is onverminderd groot. De schrijvende pers weet de baan weer te vinden, nieuwsberichten worden door verschillende media overgenomen en met name online doet De Alkmaar Zeturf Arena aan klantenbinding. De meetings worden aangekondigd via social media campagnes en dat werpt zijn vruchten af. “Deze methode werkt heel goed maar we realiseren ons dat het een lange adem vergt en daarom zullen we hierin blijvend investeren.” Dat gebeurt overigens samen met de SNDR, ZEturf en TROTR media, die voor 2023 een aantal gerichte media campagnes voorbereiden om de aandacht voor de draf- en rensport in Nederland verder te vergroten.

1500 bezoekers zien overvol programma

De koersorganisatie had op paasmaandag 10 races uitgeschreven waarin totaal 90 paarden in actie zouden komen. Opvallend was de komst van de toptrainers en toprijders naar de Alkmaar Zeturf Arena. Paul Hagoort had Robin Bakker afgevaardigd, Dion Tesselaar nam zelf plaats achter topper-in-wording Nikki Hazelaar en Jaap van Rijn liet in de eerste koers zien waarom hij de gouden helm draagt. Het publiek werd door al dat sportieve geweld goklustiger dan ooit want er werd een nieuw omzetrecord bereikt. De teller van ZEturf gaf na 10 draverijen € 81.000 aan. Een fantastisch resultaat volgens managing director Paul Klomp die zelf naar Alkmaar was afgereisd. “Het is fantastisch wat hier gebeurt, een uitverkocht restaurant, uitstekende bezoekersaantallen en mooie draverijen. Daarbij maakt de manier waarop er hier met elkaar wordt samengewerkt om de drafsport op de kaart te zetten, ons een trotse hoofdsponsor,” zei Klomp na afloop.

Sportieve strijd van begin tot eind

De eerste race van maandag werd meteen een prooi voor Jaap van Rijn. Hij stuurde de Zweeds gefokte Vasterbo Castor naar de winst. De draver van Susan Wiedijk en Tim Woudstra had geen enkele moeite met zijn tegenstanders. Hij liep in de laatste ronde ogenschijnlijk eenvoudig en lichtvoetig weg bij het peloton en won.

Zo makkelijk werd het voor Dion Tesselaar zeker niet. Met zijn Nikki Hazelaar moest hij behoorlijk aan de bak in de tweede race. Hoewel hij leidde vanaf de start moest Nikki volop aan het werk om de aanval van Micha Brouwer met Noah Newport af te slaan. Ook Robin Bakker kwam er met Hagoorts Zyclon Diamant niet aan te pas, zij werden derde.

Gele kanaries komen eraan

Het eigenarencollectief dat vorig jaar een meer dan fantastisch seizoen kende, mocht in Alkmaar ook weer juichen. Meghan Flevo en Mistral Ricardo wonnen overtuigend. Meghan werd eerste met Robin Bakker en liet daarmee ‘stalgenoot’ Kairouan met Mats Wester achter zich die tweede werd. Mistral voelde zich vertrouwd met Jaap van Rijn aan de leidsels en liep een uitstekende race over 2400 meter.

Het slotakkoord kwam van Jim Veldman. De leerling pikeur die de fijne kneepjes van het vak leert van toptrainer Dion Tesselaar, won de laatste race. Met Love is All bleef hij al zijn tegenstanders voor in de C.A. de Groot Prijs. Erg knap want de laatste keer dat Love is All een race wist te winnen dateert van meer dan een jaar geleden.

De volgende meeting in Alkmaar is op zondag 23 april aanstaande. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.drafbaanalkmaar.nl