Jaap van Rijn zelfverzekerd naar Wolvega: Ik ga voor 3 overwinningen

382

 

Op vrijdag 3 juni biedt Victoriapark een sportief programma aan van 5 races waarvan er 4 premium gedoteerd zijn en live te volgen zijn in Frankrijk. Het is een zogenaamde lunchmeeting die om 11.25 uur in de ochtend al zal beginnen. Ook Jaap van Rijn zal weer aan de start komen.

Diezelfde Van Rijn maakte nog niet zo lang geleden de overstap naar Jeroen Engwerda. Vanuit Biddinghuizen vult hij de vacant gekomen positie in van voormalig eerste man en wereldkampioen Rick Ebbinge die naar Zweden vertrok om met een eigen stal zijn geluk te beproeven.

Goede klik tussen trainer en rijder

Ebbinge vervangen bij de kampioensstal van Nederland leek op papier geen eenvoudige opgave. Inmiddels is duidelijk geworden dat het een uitstekende overstap is geweest want stal Engwerda draait tot nu toe een prima seizoen. Op Victoriapark Wolvega staat Van Rijn zelfs bovenaan in het rijdersklassement met 20 overwinningen. Werkgever Engwerda heeft de eerste positie bezet op de ranglijst van best presterende trainers. Dat zijn feiten die niet misstaan.

Vorm bij van Rijn

Van Rijn zit goed in zijn vel en reist vrijdag opnieuw met veel zelfvertrouwen af naar Victoriapark. “Ik ga voor 3 overwinningen,” vertrouwde hij Rogier den Dekker toe. In de Prix Officer Stephen (2e race) moet de pas 3-jarige merrie Maryke Schermer hem aan de winst helpen. In de Prix Mister F Daag, de derde race van de lunchmeeting, vertrouwt Van Rijn op de kwaliteiten van Kosmos Renka die twee weken eerder in Wolvega ook al heel knap wist te winnen. Met I am Vink, van eigenaar J.S. Vink moet het in de Prix Etonnant, een race over 2600 meter, ook lukken volgens de kampioensrijder van vorig jaar.