Reportage: Anne Lehmann multitalent in de paardenwereld

1182

De dravers

Anne Lehman (38) uit Koekange is een Nederlandse sportvrouw met Duitse roots. Als één van de weinigen weet zij verschillende paardensport disciplines op hoog niveau bij elkaar te brengen. Tot voor kort besteedde ze het grootste deel van haar tijd aan het trainen en rijden van harddravers. Met ruim 15 atleten op stal koerste Anne in binnen- en buitenland en deed dat niet onverdienstelijk.

Dressuur

De liefde voor dressuur ging echter nooit over en ze is nog altijd zeer actief in de weer met dressuurpaarden. Zo professioneel zelfs dat de Olympische amazone Adelinde Cornelissen haar vroeg om onderdeel te worden van haar team.

”Anne zit zo mooi in balans, altijd mee in de beweging. Van nature heeft ze zoveel gevoel. Ze heeft de juiste focus, is gedreven en je ziet dat ze veel plezier heeft in het rijden”, zei Adelinde Cornelissen in 2015 als jurylid van de door Anne Lehmann gewonnen Bit-talentenverkiezing.

Voor Anne een geweldige kans en voor ons een goede reden om haar thuis op te zoeken en een ‘draf-dressuur’ reportage te maken. Zo op het eerste oog zijn dat twee compleet verschillende werelden, maar wat zijn die verschillen dan of zijn er toch ook wel overeenkomsten en hoe is het financieel op een verantwoorde manier vol te houden? Anne praat honderduit over haar passies en doet dat op een manier om het voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk te houden.

De reportage