Weer groot succes voor Alkmaar Zeturf Arena

468

Naar alle waarschijnlijkheid barst aanstaande maandag het volgende sportfeest los in de Alkmaar Zeturf Arena. Dat heeft alles te maken met de grootse meeting die daar door de onverzettelijke initiatiefnemers wordt georganiseerd.

Maar liefst 86 paarden komen op paasmaandag aan de start. De organisatie verwacht opnieuw 10 draverijen te moeten organiseren om alle deelnemers in actie te kunnen laten komen. De jeugd zal weer volop vertegenwoordigd zijn en de strijd weer met elkaar aangaan in de Future League, waar opnieuw twee draverijen voor zijn georganiseerd.

Dat Alkmaar leeft kunnen we dan ook wel stellen. De openingsmeeting van twee weken geleden trok 1.200 bezoekers, TV-Noord-Holland was er voor een reportage en het Dagblad schreef een paginagroot artikel over de energieke locatie in de stad.

Volgens Peter Delis was dat een fantastische eerste stap. “Maar we willen meer, en daarover zijn we in gesprek met een aantal partijen. Aanstaande maandag hopen we opnieuw op veel publiek te mogen rekenen, dat zou toch een teken zijn dat we op goede weg zijn.”

De mensen achter de Alkmaar Zeturf Arena pakken het dus echt anders aan. Ze creëren kansen, willen samenwerken en durven traditionele ideeën te laten varen. Die energie kan de sport heel goed gebruiken en geef de drafsport in Alkmaar maar ook ver daarbuiten weer volop perspectief.