Nederlandse successen in Mons en een geweldige Niford des Baux

328

Hindy Heikant

De onder Belgische vlag verreden meeting in Mons kende gelijk in de eerste koers al een mooi Nederlands succes. Jaap van Rijn en Hindy Heikant overwonnen het lastige startnummer acht om af te rekenen met een aantal sterke concurrenten. Ze moesten er hard voor vechten om Jambora met Jules van den Putte van het lijf te houden. De winnende kilometertijd van 1.14,0 over 2300 meter bij bepaald geen ideale weersomstandigheden spreekt boekdelen.

Flevo Renka

Een paar koersen later waren Flevo Renka en Rick Ebbinge een maatje te groot voor de rest. Na een perfect ingedeelde race hadden ze nog genoeg over om een slotaanval van de fel sprintende Falcon Jet te pareren. Flevo Renka won in 1.15,7 over 2300 meter.

Niford des Baux

Het Criterium der Vierjarigen werd een prooi voor Niford des Baux met Christophe Martens. De concurrentie toverde van alles uit de hoge hoed om het de torenhoge favoriet niet cadeau te geven, maar na een zeer levendige koers kwam Niford des Baux gewoon als zeer eenvoudige winnaar bovendrijven. Wie nog het meest profiteerde van het harde koersverloop was de mega outsider Nevele Hall Graux met Marc Moes. Hij deed nergens aan mee en liep in z’n eigen tempo wat paarden voorbij om als tweede aan te tikken.

Uitgelichte afbeelding met dank aan noordtrot.nl