Luuk komt naar Solvalla om te winnen

801

Oudeschoot – De spanning stijgt voor Luuk Schermer en zijn entourage. De pas 4-jarige draver treedt aankomende zaterdag aan op de heilige sintels van Solvalla. In hét sportweekend van het jaar (Elitloppet) komt Luuk om 15.55 uur in actie.

Succesverhaal

Het blijft bijzonder. Luuk Schermer werd op de jaarlijkse veilig voor dravers (in spé) in Wolvega voor slechts een paar duizend euro gekocht door de familie Brouwer: vader Willem en diens zonen Danny en Micha Brouwer. De jongelingen die beiden Europees kampioen werden bij de leerlingen wisten – gesteund door vader Willem – met Luuk wel raad. Danny traint Luuk in Oudeschoot op het trainingscomplex van Henk Hamming en Micha moet de trainingsarbeid van z’n broer zien te verzilveren in de races. Die samenwerking verloopt voortreffelijk. Luuk won in april het hoog aangeschreven Schwarzer – Steward Rennen in Hamburg en vervolgens in mei tijdens de grote dag van de Deense Copenhagen cup een prachtig bijnummer. Met een record van 1.11,4 op de klokken reist team Brouwer dan ook met veel vertrouwen naar Zweden.

Hoe liggen de kaarten?

Solvalla is een droom voor de Brouwers! Het is een geweldige eer om met een Nederlands paard te kunnen starten op zo’n grote dag waar naar verwachting honderdduizenden mensen zullen kijken. Maar met het ongelukkig gelote startnummer 9 wordt het voor Luuk Schermer nog een hele klus om zijn 11 tegenstanders de baas te kunnen.

Vertrouwen

Mede-eigenaar Robin Goudsblom hoopt op vuurwerk van Luuk in Zweden. “We hopen natuurlijk dat rijder Micha met Luuk de kans krijgt om snel positie te krijgen. Daarvoor zullen de nummers 1 en 2 wel hard moeten kunnen beginnen. Als dat lukt en hij krijgt de ruimte in de laatste ronde dan moeten die anderen wel heel hard kunnen om Luuk te kloppen.” Niet onbelangrijk is dat geen van de tegenstanders, die Luuk zaterdag zal moeten verslaan, heeft bewezen 1.11,4 te kunnen lopen, Luuk wel.

Reizen

Voor zo’n droomscenario is het nog te vroeg. Eerst staat er nog een hele reis op het programma om überhaupt in Zweden aan de start te kunnen komen. Dat avontuur begint al komende donderdag waar Danny Brouwer met Luuk Schermer eerst de lange autoreis naar Malmö maakt waar vervolgens wordt overnacht om vrijdag de nog 6 uur durende trip naar de baan van Solvalla in Stockholm te maken. Die reisuren schijnen geen probleem te zijn: “Luuk reist makkelijk, hij is altijd relaxed en alle commotie rondom hem lijkt hem niets te doen, aldus Goudsblom.”

De verrichtingen van Luuk zijn net als de overige races in het fantastische sportweekend op zaterdag en zondag live te volgen via Zeturf.nl.

Zweden analist Tim Woudstra tipt Luuk als ‘Banker van de week’ in de V75 show die aankomende vrijdag om 21:00 uur op het YouTube kanaal van TROTR te zien zal zijn.

Vanaf zondag is iedereen weer welkom om zich aan te sluiten bij onze V75 community!