Hauber en Vader naar Mons waar leerlingpikeur Dominique van der Harst haar debuut maakt

1970

Barbossa Beyonce

Het was even speuren, maar er zijn momenteel toch een paar Nederlanders onderweg naar Mons. Stal Hauber doet dat zelfs maar met één paard, die pas in de laatste koers z’n opwachting zal maken. Nieuwsgierig als we zijn zochten we contact met Marciano Hauber om wat meer te weten te komen over de achterliggende gedachte bij deze onderneming.

Barbossa Beyonce werd mij te koop aangeboden, waarop ik wat koersen van hem terug ben gaan kijken. Het eerste wat mij opviel is dat hij, naast een geweldige uitstraling, ook een heerlijke loop eronder heeft zitten. Toen hij arriveerde miste hij nog wat body, maar dat is enorm bijgetrokken doordat we hem het nodige werk hebben gegeven op de zware strip. Ondanks dat hij lang niet heeft gelopen verwacht ik hem vanavond al in het trio, maar hij zal zich koersende weg nog verder moeten verbeteren. Ik denk dat we een mooie koers hebben gevonden om mee te beginnen. De vier en de zes zullen mijn grootste concurrenten zijn. Dat zijn paarden in koersvorm.”

Wessel Zwart met Barbossa Beyonce

Dominique debuteert

Spannend (en lang wachten) is het ook voor de kersverse leerlingpikeur Dominique van der Harst. De stiefdochter van amateurkampioen Willem Brouwer maakt vanavond haar debuut in de koers. Trainer Bryan vader geeft haar de kans om met John Europoort te rijden. In haar debuutkoers krijgt ze het onder andere aan de stok met het bovengenoemde paard van Marciano. Een koers eerder komt Hanna Huygens voor Stal Vader in actie met Hira de Lahaye.