Don Fanucci Zet wint de Elitlopp finale Dreambreaker de grote montérace

351

Don Fanucci Zet

Op voorhand werd de meest beroemde sprintrace ter wereld omschreven als één van de meest open edities sinds jaren. Na de eerste serie werd er echter al een hoop duidelijk. Vivid Wise As en Don Fanucci Zet waren fantastisch! In de tweede serie lieten Gelati Cut, Ecurie D en Gareth Boko zich ook goed aanzien, maar bij het signaal ‘start vrij’ voor de grote finale wees de wedmarkt in de richting van Vivis Wise As en Don Fanucci Zet en dat bleek volkomen terecht. Orjan Kihlstrom maakte uiteindelijk weer eens het verschil. Wat niemand verwachtte gebeurde, de grootmeester liet de start lopen en koos positie in het veld. Wat volgde was een waanzinnige zegetocht in een een nieuw koersrecord van 1.08,9! Het was puur genieten!

Dreambreaker

De door Jean Huls gefokte Dreambreaker won de grote montérace in 1.09,8 na een parcours buitenom. Matilde Herleiksplass wist wat ze in handen had en reed de pupil van JMB met veel vertoon van macht naar de zege.

Harper Hanovers Lopp

Op zaterdag zorgde Wild Love voor een grote verrassing in de Harper Hanovers Lopp. Om de geweldige Who’s Who op de knieën te krijgen moest de ster van nestor Anders Lindqvist in handen van Kevin Oscarsson een wereldrecord lopen. 1.11,9 over 3180 meter uit de banden.

Kort nieuws

De details zijn nog niet bekend, maar vrij snel na de Elitlopp finale kwam het nieuws naar buiten dat Frode Hamre zijn wonderpaard Ecurie D kwijt is geraakt. De zoon van Infinitif vertrekt naar Amerika waar hij onder de hoede zal komen van Ake Svanstedt.

Kate Baldwin van fokker Albert Ebbinge werd als merrie knap vierde in de Maharajaha Lopp. Ze verpulverde daarbij haar record van 1.12,5 naar 1.09,6!