Strand van Callantsoog goud waard voor Aalbers

469

Vincennes – Op dinsdag 28 juni jl. debuteerde Caroline Aalbers in Frankrijk. Op ’s Werelds mooiste drafbaan Vincennes beleefde zij een droomstart met Elegant Castelets.

Het was een prachtig debuut voor madame Aalbers in Vincennes. Na maanden van training was het moment aangebroken om de door haar getrainde Elegant Castelets terug te brengen naar Frankrijk. De pupil van eigenaren-combinatie ‘Triumph Stable’ uit België presteerde boven verwachting en sleepte met Piet van de Pollaert een fantastische derde plaats in de wacht. Daar moest Van Pollaert echter wel hard voor werken. Op Vincennes krijgt immers niemand iets cadeau. Elegenant Castelets heeft niet de ‘super speed’ in de benen om zomaar een race te kunnen domineren. Van Pollaert moest daarom uitgekiend rijden om niet te kort te komen op weg naar de finish. Dat deed hij uitermate kundig en hij stuurde de ruin – die al meer dan 100.000 euro won in zijn carrière – heel knap over de meet.

Volgens Aalbers doet de ruin, die inmiddels al 8 jaar oud is, het steeds beter. “Ik kan altijd heerlijk trainen op het strand met hem en dat doet hem iedere keer weer zichtbaar goed,” zei Aalbers na afloop. Of de ruin vaker de reis naar Vincennes gaat maken kon zij nog niet met zekerheid zeggen. “We zoeken naar geschikte koersen voor hem waarin hij hopelijk opnieuw geweldig kan presteren.”