Gio Cash moet genoegen nemen met troostprijs op Vincennes

254

Vincennes – Het had afgelopen vrijdag een mooi slotakkoord moeten worden van een toch al bijzonder geslaagd seizoen van Gio Cash (8 starts 5 overwinningen) uit de training van Dion Tesselaar.

In het Championat Européen des tres ans, gedoteerd met € 100.000 aan prijzengeld, waarvan € 40.000 voor de winnaar, kon Gio Cash uiteindelijk geen echte potten breken.

Trainer Dion Tesselaar had vooraf een tactisch besluit genomen door de 31-jarige Gabriele Gelormini als rijder te kiezen voor Gio Cash die met startnummer 1 mocht vertrekken. Het deelnemersveld met 12 starters was kwalitatief hoogwaardig. Met de Italiaanse Gelormini,die dit jaar al 862 races reed en  96 keer te winnen, kwam Tesselaar dan ook behoorlijk beslagen ten ijs.

Desalniettemin kwam Gio Cash in de race over 2100 meter kracht tekort om in de laatste 150 meter nog voor een podiumplaats te rijden. In de laatste bocht lag hij nog perfect gesitueerd op de rug van grote favoriet Just a Gigolo die werd gereden door Frank Nivard. Toen het spel eenmaal op de wagen ging, en de paarden in de hoogste versnelling op de finish afstormden, kreeg Gio Cash nog wel de ruimte maar leek hij de kracht te missen om nog in de buurt te komen van de winst.

De vanuit het achterveld en zuinig gereden Deus Zack met Eric Raffin eiste de hoofdprijs op. Juliet Papa Bravo, de driejarige Ready Cash dochter, verraste de wedders met een knappe tweede plaats.

De reis vanuit Willemsoord naar Vincennes is niet helemaal voor niets geweest. Naast de krachtmeting op Europees niveau kon Tesselaar alsnog € 2.500 mee naar huis nemen vanwege de behaalde vijfde plaats.