Een dag vol hoogtepunten bij ZEturf

328

Prix de Sélection

De koers waar vandaag het meest naar uitgekeken wordt is zonder enige twijfel de Prix de Sélection. Alle ogen zijn gericht op pikeur Eric Raffin, die zich er enerzijds op mag verheugen om het beste paard ter wereld te rijden, maar zich anderzijds zal realiseren dat hij eigenlijk meer te verliezen dan te winnen heeft. De vorige pikeur van Face Time Bourbon, Bjorn Goop, heeft namelijk helemaal niks verkeerd gedaan met dit paard. In 29 starts op het allerhoogste niveau wonnen ze samen 24 keer en als ze niet wonnen, dan werden ze tweede. Het bleek allemaal niet goed genoeg voor de eigenaar met de meeste aandelen. Deze Antonio Somma zette Goop op schaamteloze wijze aan de kant. Aan Eric Raffin nu de ondankbare taak om het beter te doen, wat eigenlijk niet mogelijk is. Toch moet het heel raar lopen wil hij vandaag geklopt worden in een koers tegen leeftijdsgenoten. Richard Westerink heeft Frisbee d’Am in de strijd en ook zijn eigenaren stelden hun vaste catchdriver Anthony Barrier ter discussie. Hij wordt vervangen door Alexandre Abrivard, die in het verleden zelden een slechte koers met dit paard heeft gereden. Hij zou het tweede paard in dit veld kunnen zijn, maar ook Fakir du Lorault en Foxtrot Sea zijn te duchten tegenstanders. De dark horse is Fairplay d’Urzy, die vandaag debuteert voor een nieuwe trainer. Het is een beetje de race van de ontevreden eigenaren. Rond de klok van 16:45 weten we welke eigenaar gelijk had.

TROTR-TIP: Face Time Bourbon (9) – Fakir du Lorault (7) – Frisbee d Am (8) – Foxtrot Sea (3) – Outsider: Fairplay d’Urzy (4)

N.B. Koppel spelers opgelet! Als het u vier keer lukt om op deze meeting een koppel juist te voorspellen, dan deelt u automatisch mee in een bonus van 10.000 euro. U hoeft daar verder niets voor te doen!

Zaterdag V75 dag

Zaterdag is tevens de dag van het miljoenenspel V75. Vandaag is daarvoor de elite van de Zweedse drafsport afgereisd naar Aby, waar een dubbele open stretch ervoor zorgt dat er op het laatste stuk nog van alles kan veranderen.  Klik hier om gelijk uw ticket samen te stellen of laat Harry Boy uw selecties bepalen, of luister u eerst even in met de podcast van Zweden expert Bjorn Better.

Nederlandse belangen, een overzicht van alle jackpots en tips van de experts

Enkele Nederlanders gaan hun geluk beproeven over de grens. ZEturf brengt de Nederlandse starters in het buitenland elke morgen voor u in kaart en op diezelfde pagina treft u ook de hete tips van de experts. Zo leren wij dat Erwin Bot weer naar Vincennes is en Anneke Hendriks naar Deauville. Ook zien we daar dat Gert Travson een oude bekende tipt op Aby. Er zijn ook enkele jackpots!

Veel plezier met de sport en veel succes met uw weddenschappen!