VPW op vrijdag – gangmaker voor drafsportfeest Alkmaar

138

Het belooft een schitterend sportweekend te worden voor de Nederlandse drafsport. Aanstaande vrijdag kan het publiek vast opwarmen om vervolgens zondag het zomerseizoen af te sluiten met een zinderend drafsportfeest in Alkmaar.

Goed bezette velden op VPW

VPW luidt het weekend in met een zevental koersen die op het programma staan. In die races starten vrijdag gemiddeld 9 starters per koers en daarmee lijken de Wolvegasters de inschrijvingen deze week goed in orde te hebben. Dat was de afgelopen maanden wel anders. Toen vaak geen volle deelnemersvelden zoals op de Regiobanen wel het geval was en waar vaak paarden noodgedwongen werden uitgeloot.

Vuurdoop voor tweejarige talenten

De Herfst Trophy voor tweejarigen is misschien wel de meest in het oog springende koers op VPW. Deze is geen onderdeel van het TCT circuit (waar veel meer prijzengeld valt te verdienen), maar kent wel een line-up met 10 starters. En dat is opvallend omdat volgens Draf&Rensport dergelijke koersen in het verleden niet werden uitgeschreven wegens een gebrek aan deelnemers. Toen hielden zij liever het kruit droog en wachtten op de grote nummers. Dat VPW deze jonge paarden nu al een mooi podium kan bieden (en € 4.400 prijzengeld) is een positief signaal dat, getuige het aantal deelnemers, op waarde wordt geschat door de trainers en eigenaren.

Ook de Franse Lady Challenge is weer terug. Deze werd slechts eenmaal in de afgelopen twee maanden verreden op Wolvega. Op 10 september snelde Chiel Wilddagen met Girly Purple direct naar de kop en gaf deze niet meer af. Halverwege de laatst bocht nam hij afscheid van het veld en won de race makkelijk vóór Filly Witchy (Niels Jongejans) en Flaming Glory (Cees Imming). Vrijdag treft Wildhagen diezelfde paarden weer en zal hij ongetwijfeld weer voor de winst rijden.

Al met al is het voor de drafsportliefhebbers aanstaande vrijdag heel interessant om de meeting, die al om 11.35 uur begint, te volgen en er alvast heerlijk in te komen voor zondag. Alkmaar belooft een geweldig spektakel op- en rondom de baan. Vanaf 13.00 uur barst het sportieve draversgeweld los in Noord-Holland en zal Rogier den Dekker samen met Ferry Hollander de races becommentariëren, de hoofdrolspelers interviewen en komen ze met tips voor de wedtickets!