VPW op vrijdag: 84 paarden en 40.000 euro aan prijzen

257

Nu Duindigt afgelopen zondag haar deuren dit seizoen voor het laatst sloot, de kortebaan draverijen al terugkijken op een bijzonder jaar, is het aan Victoriapark Wolvega om in de wintermaanden de drafsport van haar glans te voorzien.

Dat begint al goed. Aanstaande vrijdag staan er 8 koersen op het programma. Maar liefst 84 paarden kon baanmanager Ralf Dekker deze week noteren. Een mooi begin waaraan Victoriapark maar liefst € 40.000 aan prijzengeld koppelde. De Wolvegasters moeten andermaal de races op de ongelukkige  vrijdagmiddag organiseren en dat zal geen massaal publiek trekken al mag er van de online- en buitenlandse wedomzet veel worden verwacht.

Veel verwachtingen van wedomzet

De eerste 4 races zijn PMU premium en dat betekent dat ze live in Frankrijk zullen worden uitgezonden. De vele starters (1/11, 2/13, 3/13 en 4/15) zullen de Fransen kunnen waarderen. Met deze grote deelnemersvelden zijn er ook meer spelmogelijkheden voor de wedders waardoor de inzetten significant zullen zijn.

Debutant en winnaar uit de polder

Het programma telt verder een aantal interessante nummers. De TCT satelliet koers voor tweejarige dravers is goed bezet. Maar liefst 10 jonge talenten komen aan de start. Alleen No One Els uit de training van Jeroen Engwerda wist al een race te winnen. Dat gebeurde in Duitsland. De talentvolle merrie van fokker en eigenaar Visser loopt daarmee één op één. Of die maximale score ook na vrijdag nog overeind blijft is de vraag. Trainer Engwerda laat in de TCT koers ook Nevada Lobell debuteren. De Love You zoon kwalificeerde zich sterk op 7 oktober jl. in Wolvega in 1.17,8.

Een andere interessante krachtmeting is de Bronze Challenge. De koers telt 13 starters. Een uitstekend deelnemersveld. Dat komt mede door de uitschrijving die het mogelijk maakt om paarden tot € 30.000 winsom die in de laatste 5 starts niet hebben gewonnen te mogen schrijven. Hell Cat en Jos Maza lijken de beste papieren te hebben maar ook Gabin Griff heeft laten zien dat hij wel iets in zijn mars heeft, al faalde hij vorige week door in Wolvega niet op de been te blijven.