Victoriapark Wolvega maakt zich op voor Super Trot Cup

363

Wolvega – Op zaterdag 18 juni staat er weer een zogenaamde zaterdagmeeting op het programma op Victoriapark. De koersorganisatie hoopt op deze dag meer publiek te verwelkomen dan zij tot dusver op de weinig aantrekkelijke lunchmeetings op de vrijdagen heeft mogen verwachten.

In samenwerking met PMU belooft het aankomende zaterdag op sportief en economisch vlak een topmeeting te worden. Maar liefst 7 races staan er op het programma. Met een totale prijzenpot van 45.000 euro zal het draversgeweld vanaf de eerste race – aanvang 10.50 uur – al los gaan barsten.

Super Trot Cup

De meeste ogen zullen gericht zijn op de Super Trot Cup. Een fantastische race, waarin naast een prijzenpot van € 16.500, drie felbegeerde startbewijzen zijn te verdienen voor de grote finale in Berlijn. Met zo’n startticket op zak mag er in het fameuze Derby weekend van Berlijn worden gestart in een race waarin € 35.000 op de winnaar ligt te wachten. Het zal een interessant gevecht worden tussen de enerzijds ervaren klasse paarden uit de training van Paul Hagoort, de gevaarlijke Bayard van Michael Nimczyk en Jank Summerland die met kampioensrijder Jaap van Rijn voor de winst gaat.

Het gevecht om de felbegeerde hoofdprijs kan ook uitmonden in een broederstrijd: Danny Brouwer die met de pas vierjarige publiekslieveling Luuk Schermer aan de start komt en Micha Brouwer die voor zijn werkgever Winnetou Diamant aan een grote overwinning moet helpen.

Kortom: een zeer interessant programma op Victoriapark, dat tussen de twee succesvolle woensdagen op het Gras, haar deuren aanstaande zaterdag al om 10.00 uur opent voor het publiek.

Het gehele programma is ook live te volgen via Zeturf.nl