Micha Brouwer wint met 10.000 euro gedoteerd Criterium

148

Victoriapark Wolvega – Het beloofde een prachtig Criterium der Driejarigen te worden op Wolvega. Op papier leken de meeste deelnemers aan elkaar gewaagd. De kenners voorspelden goede kansen voor de stal van Bas Crebas die met Montoya Transs R en Magnum de l’Iton aan de start zou komen. “De beste driejarige paarden uit mijn stal”, zei Crebas daar deze week nog over.

Open race

De race over 2100 meter kende nog meer kanshebbers. Zo had Most Wanted PK al een behoorlijke prestatie geleverd in de TCT race van 28 april jl. Toen werd de ruin van Cornelis Loman aan de hand van rijder John Dekker tot ieders verbazing knap derde. Ook Maestro Bianco uit de training van Rob de Vlieger gereden door Dion Tesselaar werd kansen toegedicht maar met startnummer 8 in een 9-koppig deelnemersveld zou het verre van eenvoudig worden.

Micha Brouwer in vorm

Uiteindelijk was Micha Brouwer met Jace Renka de snelste en de slimste. Het resulteerde in een prachtige overwinning voor stal Hagoort in het met 10.000 euro gedoteerde criterium. John Dekker stuurde Loman’s ‘Most Wanted’ naar een geweldige tweede plaats nadat hij met een geweldige eindsprint op de valreep Dion Tesselaar wist te achterhalen die daardoor met Maestro Bianco derde werd. Micha Brouwer kan in ieder geval met heel veel vertrouwen afreizen naar Solvalla waar hij op zaterdag met Luuk Schermer voor de winst zal rijden in hét drafsport event van Europa.